Philips Immersive Sound 5.1 HTS3020 Review

9 juni 2024, laatste update op 9 juni 2024, 160 views Rapporteer
Product gekregen +1

Deze 'Home Theater' hebben we langer als DVD speler gebruikt dan dat ik me kan herinneren...
Vervangen met andere (zie mijn reviews) nadat nieuwe TV is gekomen zonder SCART et cetera...
Dat is meteen het eerste gebrek: de aansluitingen. De enige out-puts zijn CVBS en SCART.
Digitaal ontbreekt wat jammer is. Het zelfde is het geval bij de inputs, 2 tulpjes (line-in) is alles aan audio in. 5.1 surround zal dus alleen mogelijk zijn via USB en (misschien) DVD. Erg jammer.

Het geluid is.... redelijk. Het klinkt beter dan een TV (van uitgaande dat je TV niet 1000 euro kost) maar dat is het wel helaas. Het geluid klinkt redelijk vlak, vooral omdat de satellietspeakers niet bepaald indrukwekkend klinken. De (passieve) sub is oké, zonder valt dit systeem (figuurlijk dan) op zijn snuit, maar de sub zal je nou niet gaan voelen.

Alles is ook van goedkope materialen gemaakt helaas.

Pluspunten

• Genoeg volume
  • CD Speler

Minpunten

• Gebrek aan aansluitingen...
  • ... waardoor 5.1 alleen mogelijk is via USB en misschien DVD
  • Bouwkwaliteit

3 van 5 sterren (Voldoende)

Waar komt het systeem vandaan

Deze 'Home Theater' (niet Home Cinema waardig?) was dus eerst gebruikt als DVD-speler wat 'ie altijd goed deed, behalve dan dat de speler (door ouderdom) lawaaiig werd.
Maar nadat er een nieuwe TV kwam werd deze speler onbruikbaar (op het gebied van DVD video kijken) wegens gebrek aan digitale aansluitingen. Kom ik later op terug.

En nu wordt dit systeem dus alleen nog gebruikt voor muziekweergave (CD, Spotify (via Line-In), FM) als 2.1 omdat 5.1 dan helemaal geen toegevoegde waarde heeft.

Aansluitingen

Ik begin met de aansluitingen omdat dit een van de grote nadelen is in de praktijk.
Voor extern geluid is er alleen maar twee keer Line-In in de vorm van tulpjes. Niks digitaal of surround dus.
Verder ondersteund dit systeem nog DVD en CD weergave en USB (1.0!). Dat zijn dus ook je enige opties voor surround wat toch wel teleurstellend is.

De easyconnect (ofzoiets) speakerconnectors gaan erg zwaar, al maken ze het wel makkelijk om de goede kabel in te pluggen.

Afspelen

Een van de grootste pluspunten van dit systeem is de CD / DVD speler.
Mijn hele verzameling aan CDs (niet dat die nou zo groot is) heb ik kunnen spelen zonder dat er één keer is geskipt of een andere fout. Al is de speler luidruchtig wegens ouderdom, maar dat is niet de fout van het systeem natuurlijk.

Het beeld heb ik ook niks over te klagen, gewoon heel normaal voor DVD video. (Geen upscaling beschikbaar)
Over USB weergave kan ik niks zeggen omdat ik nooit muziek afspeel van USB.
Op FM krijg ik niet makkelijk ontvangst, een betere antenne had geholpen.

Geluid

Misschien verwacht ik gewoon te veel van het geluid, maar het is toch wel mager.
Het klinkt vrij vlak, ondanks dat het bereik goed genoeg is. Een simpel setje met boekenplanken zal beter geluid leveren.
De satelliet speakertjes hebben nauwelijks basweergave, waarvoor de sub is.
De sub is niet bepaald indrukwekkend, er komt geen echte punch vanaf, wat ik toch verwacht van een sub. Heel veel is er niet af te stellen dus veel is er niet aan te doen.

Maar ondanks wat ik net zei valt het wel redelijk tet doen, maar bepaald audiofiel-waardig (of theater-waardig dan :) ) is het niet.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een product vind ik altijd zeer belangrijk, omdat een goed product met slechte bouwkwaliteit mij alsnog teleurstelt et vice versa.

En dit doet het systeem alsnog niet heel goed helaas.

Hoewel de reciever nog degelijk aanvoelt, niks geks behalve dat de volume knop gewoon ruk is (plastic plaatje dat gewoon lastig gaat) :( .
Maar de speakers zijn vooral goedkoop voelend plastic met stoffilter waardoor je de speaker niet kan zien en met een grijs draadje.
De sub is ook alleen een houten kast met bass-plug en speaker met filter...

Maar eens concluderen

Om maar eens af te ronden:
Dit systeem valt enorm op achter op veel gebieden (komt ook uit 2009) en er is flink op bezuinigd.

Tegenwoordigertijd kan ik dit systeem zeker niet aanraden wegens alle tekortkomingen die niet nodig waren.

Heb jij ook een Philips Immersive Sound 5.1 HTS3020?