€ 179,- bij Megekko

ASUS ROG Strix Scope II 96 Wireless, Qwerty US, Zwart Review

8 juni 2024, laatste update op 8 juni 2024, 195 views Rapporteer

Compact, mooi zwaar bord, toetsen voelen goed aan al zijn ze best luid. Draadloos staat een stuk netter, toch weer een kabeltje minder.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Lekker compact
  • Goede software
  • Prima polssteun
  • Draadloos te gebruiken
  • Bedraad te gebruiken

Minpunten

• Geen LCD schermpje
  • Open design, licht schijnt in gezicht bij languit zitten

Sinds 2010 gebruik ik een Logitech G510 waar ik al vele jaren blij mee ben. Na zoveel jaar toch besloten om een draadloos toetsenbord aan te schaffen. Prijs is logischerwijs een stuk hoger dan m'n oude toetsenbord vanwege inflatie.

In vergelijking met m'n oude toetsenbord vind ik dit bord een stuk luider tikken. Als je een partner of collega's in dezelfde ruimte hebt dan zullen die daar zeker wel last van gaan hebben.

Software is top, veel mogelijkheden.

Ik mis m'n oude LCD schermpje wel een beetje, tijdens het gamen zag ik dan snel de tijd, of temperatuur van de CPU/GPU, RAM verbruik etc. Nu moet ik even alt+tabben of op m'n mobiel kijken wat de tijd is.

Verder lig ik vaak lui in m'n stoel, en met dit toetsenbord schijnen er dan wat LED's die onder de spatiebalk zitten recht in m'n ogen. Maar de verlichting kun je ook uit zetten...

De polssteun vind ik prima aanvoelen, ik ben dan ook niks gewend, van de G510 gebruikte ik de polssteun niet aangezien die van hard plastic was. Deze van Asus is natuurlijk zachter, al drukt het waarschijnlijk niet eens een halve centimeter in, dus ben je meer gewend, dan stelt dit waarschijnlijk niks voor.

Geen macro toetsen ipv de 54 macro toetsen die ik was gewend, is een klein gemis, dat maakt het bord wel een stuk compacter en staat mooier.

Al in al blij met het bord omdat het mooier op m'n bureau staat en het draadloos is, maar mis toch een klein beetje de G510.

Heb jij ook een ASUS ROG Strix Scope II 96 Wireless, Qwerty US, Zwart?