€ 679,- bij Twaiko

MSI MAG 341CQP QD-OLED Zwart Review

7 juni 2024, laatste update op 11 juni 2024, 403 views Rapporteer
Product gekocht 0

Wat een heerlijke vooruitgang van IPS naar QD-OLED. Kijkhoek, zwart is zwart, kleuren en snelheid. Ik was even huiverig voor het werken met kantoor applicaties maar geen enkel probleem.

Ik gebruik 1 scherm voor gamen (PC en PS5), kantoor en streamingdiensten en dit scherm voldoet helemaal aan mijn wensen.

De voet neemt wel wat diepte in beslag maar daardoor staat de monitor wel stevig en komt toch slank over.

Instellen via de software (Windows) is wel even zoeken maar lijkt toch wel logisch. Alles was snel gevonden. De hotkey's en de macro key achter op het scherm zijn heel handig in gebruik voor bijvoorbeeld overschakelen van bron.

Is het scherm prijzig? Waarom wel geld uitgeven aan een snelle PC maar niet aan een goede monitor?

Pluspunten

• kleurweergave
  • oled garantie
  • Refreshrate ruim voldoende
  • KVM

Minpunten

• Geen DP kabel
  • USB gaat uit op standby

Het was wel even zoeken naar een nieuw scherm. Zo wilde ik wel een voldoende snel scherm voor het racen op de PC (F1, WRC en ACC) maar ook de nodige uren met kantoorapplicaties bezig zijn. En ja de PS5 gaat ook wel eens aan.

Het formaat van het scherm, de kwaliteit en de aansluitmogelijkheden samen met de prijs gaf mij de doorslag om voor dit scherm te gaan en niet bijvoorbeeld een WOLED scherm te kiezen.

De kromming had wellicht wat meer mogen zijn en ik zou toch ook wel graag een scherm zien welke nog breder is. Dan moet wel de resolutie meegaan en niet zoals bij sommige WOLED scherm de resolutie het zelfde blijft voor een 34 of 39 inch scherm.

Zwart is absoluut scherm op dit scherm en de kleuren zijn heel helder, niets mis mee. Ik vind het niet meer dan normaal dat deze iets worden aangepast naar eigen smaak. Wat ik wel had was dat ik er even aan moet wennen dat het allemaal ook zo scherp ziet ondanks dat ik het al gewend was van de TV in de woonkamer.

Wat wel een beetje jammer is, is dat USB uit gaat wanneer het scherm op standby gaat. Hierdoor kan je met je keyboard het systeem niet uit standby halen. Wel een gemiste kans maar wellicht met een update op te lossen?

Heb jij ook een MSI MAG 341CQP QD-OLED Zwart?