€ 379,- bij bol

Sonos Ace (Zwart) Review

6 juni 2024, laatste update op 6 juni 2024, 215 views Rapporteer

Premium look, ok geluid maar veel te duur. Voor 100€ minder haal je een Bose ultimate in huis (hier eveneens in gebruik) waarvan de geluidskwaliteit beter is. Sonos klinkt op momenten wat rommelig. Noise canceling van Bose is beduidend beter.

Pluspunten

• Uiterlijk, premium look
  • Relatief smal

Minpunten

• Drukt erg op je hoofd (zijkant)
  • Aan de zware kant
  • Software bugs Sonos app
  • Prijs niet in verhouding met kwaliteit
  • Noice canceling minder dan Bose qc

2 van 5 sterren (Slecht)
Gekocht vooral voor tijden vliegen / noise cancelling en zo af en toe wat te luisteren.

Looks, prima, ziet er erg mooi en slank uit. Geen groot uitstekend ding over je oren.

Ik vind hem, in vergelijking met de Bose quite comfort ultra welke we hier ook in huis hebben, wel aan de zware kant. Daarnaast drukt hij erg op de zijkant van je hoofd. Ik kan me niet voorstellen dat langdurige dragen fijn is. Na half uurtje luisteren was t fijn om hem even af te nemen. Met de Bose dit nooit zo ervaren (deze is dan ook direct stuk lichter en drukt/klemt minder op je hoofd).

Geluid, rommelig (Spotify hoogste kwaliteit). Op momenten goed, maar bij bijvoorbeeld Norah Jones live uitvoering van Let It Be lijkt t wel of haar stem vals is. Ik weet niet wat er gebeurt maar bij de Bose merk ik dit niet op. De instrumenten lijken haast de stem weg te drukken, alsof er delen van t geluid gefilterd worden.

Noice canceling, goed maar er zijn beslist betere. De Bose ultimate zit echt een level hoger, met name in iets hogere tonen (stemmen). De Sonos lijkt vooral passief wat meer te dempen, zodra actieve nc aan gaat echter merkt je dat Bose dat toch echt stuk beter doet.

Software, drama maar dat is wellicht door de recente Sonos app. Traag, soms valt verbinding weg (iPhone).

Integratie met Sonos systeem is er niet echt (zeker niet als je geen recente soundbar hebt. De Playbar kan er niks mee). Dolby armos etc klinkt allemaal leuk maar kan je dus alleen gebruiken met Sonos Arc.
Denk niet dat Netflix dolby atmos naar je ace gaat sturen.

Als Sonos de Ace voor 250€ op de markt had gezet was dat beter in verhouding geweest.

Kortom, ok koptelefoon maar voor 100€ minder zijn er beduidend betere naar mijn mening zoals de Bose.

Heb jij ook een Sonos Ace (Zwart)?