€ 169,- bij bol Plaza

Corsair HS80 MAX Wireless Zwart Review

5 juni 2024, laatste update op 5 juni 2024, 507 views Rapporteer
Testpanel +2

Een fijne headset, geluidsweergave en microfoon zijn boven mijn persoonlijke verwachting van een draadloze headset.

Ondanks dat het een gaming headset betreft vallen de RGB features (gelukkig ;)) mee, de leds die erop zitten zijn goed in te stellen of zelfs uit te schakelen.

Pluspunten

• Kwaliteit geluidsweergave
  • Kwaliteit microfoon
  • SoundID
  • Bluetooth + Dongle tegelijk
  • Accuduur

Minpunten

• Microfoon arm had flexibeler gemogen
  • Aanprijzing voicemod software
  • USB-C niet voor audio

Algemene beoordeling:

Features:
o Ondersteuning voor PC, Mac, PS5 en PS4 via een 2,4 GHz draadloze verbinding met de meegeleverde USB-adapter.
o Bluetooth-connectiviteit.
o Dolby Atmos-ondersteuning op pc en PS5.

De draadloze connectiviteit wist mij positief te verrassen, je kunt headset pairen met zowel de USB dongle als een mobiel device. Je kunt dus terwijl je zit te gamen een oproep via de bluetooth beantwoorden. De audio via de dongle valt dan wel weg!

Verder vind ik het jammer dat ondanks de USB-C aansluiting de audio niet bekabeld naar de headset gaat, de kabel is dus alleen om op te laden of de pairing met de dongle opnieuw tot stand te brengen.
Software:
De ‘iCUE’ software is gelukkig niet nodig om geluid uit de headset te krijgen, het is voldoende om de dongle in te prikken en de headset aanzetten om geluid te krijgen.
Verder zijn er de nodige opties om de kleur van de led in te stellen, de EQ-presets aan te passen of de drukfunctie van de volumeregelaar aan te passen. Veel van de presets linken met de ’Voicemod’ software zoals bijvoorbeeld stemvervorming.

Ook zit er een SoundID Personalization feature in welke het geluid afstemt op je persoonlijke situatie en voorkeur. Door een aantal tests te doorlopen wordt het verschil in gehoor tussen beide oren ingesteld en daarna kun je je voorkeur instellen (A<>B) over hoe een stuk muziek wordt afgespeeld.
Kwaliteit geluidsweergave:
De geluidsweergave is dik in orde, zelfs als je door huis heen loopt blijft het geluid goed totdat de connectie wegvalt. In huis en buiten was tot 10 meter geen enkel probleem. Door een buitenmuur begon het geluid weg te vallen na ongeveer 15 meter.
Kwaliteit geluidsopname:
De microfoon is eigenlijk ‘gewoon’ goed, ik heb hem kunnen vergelijken met de Logitech Pro X (een wired headset) en een Jabra 75e, de kwaliteit lijkt iets beter als die van de Jabra en erg vergelijkbaar met de Logitech.
Gebruiksgemak:
o De headset heeft een minimalistisch ontwerp met weinig knoppen.
o Aan de linkerkant vind je een aan/uit-knop en een volumeregelaar die ook dienstdoet als aanpasbare knop voor de EQ-presets welke in de iCUE software in te stellen zijn. Ook kun je dit wijzigen in bijvoorbeeld een mute knop.
o USB-C-poort voor opladen aan de onderkant van het linker oorkussen.
o Multifunctionele (Bluetooth)-knop aan de buitenkant van het rechter oorkussen voor koppeling met mobiele apparaten en mediabediening. Ook kun je hiermee telefoongesprekken aannemen en ophangen.
o Een nadeel vind ik de default setting om automatisch uit te schakelen na 10 minuten geen audio, dit zou ik liever zien na 10 minuten geen connectie (bluetooth/dongle).
o De microfoon mute automatisch als je hem omhoog zet, het lampje aan het eind van de mic kleurt dan ook keurig rood.
Bouwkwaliteit en afwerking:
De HS80 Max heeft een stevig en flexibel frame. De oorkussens zijn comfortabel en goed gevoerd. Voor mij geen enkel probleem om deze een paar uur te dragen. Wel een klein minpuntje voor de microfoon-arm, deze had van mij ietsjes flexibeler gemogen al wordt hij dat misschien nog wel in de toekomst door het gebruik.
Prijs:
De HS80 Max is een premium gaming headset, dus houdt rekening met een hogere prijs. Als je echter op zoek bent naar uitstekende connectiviteit, goede batterijduur en een kwalitatief goede microfoon, is dit zeker een overweging waard.

Heb jij ook een Corsair HS80 MAX Wireless Zwart?