€ 30,38 bij Proshop.nl

Xiaomi Mi Band 7 Zwart (Zwart) Review

3 juni 2024, laatste update op 3 juni 2024, 1.331 views Rapporteer

Ik gebruik deze smartband nu inmiddels meer dan een jaar. Als iPhone user was de keuze op de Mi Band 7 gevallen omdat ik behoefte had aan een licht en klein smart ''horloge''. Ja, deze smart band heeft niet zoveel functionaliteit als een high end smart watch. Je kan geen extra apps of dergelijken downloaden, maar de basis is hier en die is erg sterk wat mij betreft.

Functies zoals hartslag meter, slaapinformatie, timers, weer en de muziek controller zijn erg handig en werken goed. Er is ook genoeg te customizen (watch faces, always-on, slaapstand, wrist-tilt aan of uit, volgorde van apps en snelkoppelingen) en de batterij gaat makkelijk een week mee.

Het scherm is mooi en scherp, maar helaas moet je de helderheid wel handmatig instellen en is de refresh rate aan de lage kant.

Al met al ben ik zeer tevreden over de Mi Band 7.

Pluspunten

• Licht en comfortabel
  • Lange batterijduur
  • Basis functionaliteit erg sterk
  • Scherm is mooi en scherp (oled)
  • Watch faces zijn customizable
  • Goedkoop in aanschaf

Minpunten

• Geen extra apps te downloaden, what you see is what you get
  • Lage refresh rate (~30Hz)
  • Helderheid scherm niet automatisch
  • Meegeleverde bandje kan af en toe losschieten als die ergens blijft haken (denk aan een leuning of de hoek van een tafel)
  • Telefoon notificaties bekijken kan maar niet praktisch in gebruik

Ik gebruik deze smartband nu inmiddels meer dan een jaar. Als iPhone user was de keuze op de Mi Band 7 gevallen omdat ik behoefte had aan een licht en klein smart horloge. Ja, deze smart band heeft niet zoveel functionaliteit als een high end smart watch. Je kan geen extra apps of dergelijken downloaden, maar de basis is hier en die is erg sterk wat mij betreft.

Via de Zepp Life app verbind je met de Mi Band 7, en hier kan je al je statistieken inzien en de functionaliteit van de Mi Band 7 instellen. Er is een leuke catalogus aan watch faces beschikbaar en met enkele kan je zelf ook een afbeelding als achtergrond instellen, dit geeft mij genoeg mogelijkheid om wat persoonlijkheid toe te voegen.

De Mi Band staat bij mij zo ingesteld dat ik snel en makkelijk het weer kan zien, mijn muziek kan beheeren (simpele start/pause en previous/next functionaliteit) en timers kan instellen. Ik heb mijn scherm op always-on staan, wrist-tilt uit en 12 uur 's nachts gaat het scherm automatisch uit. Ook wordt mijn hartslag om de 5 minuten gecheckt. Met deze instellingen gaat de mi band zeker wel een week mee op één charge.

Andere functies zoals zoek telefoon zoeken en een camera shutter knop komen eens in de zoveel tijd ook goed van pas. Je kan technisch gezien ook je telefoon meldingen bekijken op de Mi Band, maar vanwege het kleine scherm is dit in de praktijk niet heel bruikbaar dus daar moet je 'm niet voor kopen.

Het scherm zelf is erg mooi, het is een klein maar alles is scherp en duidelijk te lezen. De refresh rate van het scherm lijkt rond de 30Hz te zitten, in het begin was dat even wennen, maar zelfs ik als profesionele mieren ander woord voor voortplanting heb er nu geen probleem meer mee. Helaas moet je de heldherheid van het scherm handmatig instellen, ik heb 'm een enkele keer op z'n felst gezet en er verder niet meer naar om gekeken.

Tevens is de Zepp Life app ook compatible met de Apple gezondheid app, dus ik kan stappen, hartslag, slaap informatie etc in de standaard gezondheid app zien. Wel is het belangrijk dat je in de Apple gezondheid app de volgorde van de gegevensbronnen goed instelt, want anders kan het zo zijn dat dingen zoals stappen ineens dubbel worden geteld als je ook je telefoon in je zakt hebt en dat is niet handig (tenzij je bij iemand wilt opscheppen over hoe gezond je wel niet bent).

Het meegeleveerde syliconen bandje doet verder z'n werk goed, af en toe (~eens per week) klikt die wel eens los, meestal omdat ik zelf ergens met m'n arm blijf hangen zoals een leuning, maar hij is nog nooit daadwerkelijk van m'n arm gevallen omdat het bandje enkel los gaat zitten maar nooit helemaal los is gekomen op deze manier.

Ik ben dus zeker enorm te spreken over de mi band 7. Als iemand die normaal geen horloges droeg omdat ik ze meestal erg in de weg vind zitten bij mijn dagelijkse bezigheden, maar vanwege het kleine profiel van de mi band merk ik bijna niet dat die er zit. Ik kocht de mi band 7 omdat ik wel naar de basis functionaliteit van een horloge / smart watch verlangde, maar niet te veel wilde investeren omdat ik niet wist of ik 'm langer dan een week zou gaan dragen. Meer dan een jaar verder en ik heb m'n geld er zeker drie dubbel uitgehaald.

Heb jij ook een Xiaomi Mi Band 7 Zwart (Zwart)?

Gebruik hem ook al lang, weinig slechts over zeggen, zeker voor de prijs. Je kunt geen eigen apps toevoegen maar of dat een nadeel is, je kunt uuren door alle opties zoeken als training assistent zit er zoveel diepgang in niet alleen de breedte van de beschikbare sporten maar ook doordat je daarbinnen doelstellingen en veel andere dingen kan configureren.

Het bandje is een zwakke plek, niet alleen vanwege het haken, het gebruikte materiaal is zwak dus het gaatje dat je gebruikt zal vij snel te ruim worden en dan valt hij zo van je arm. Door het gewicht merk je het niet eens, zo ben ik de 5 en 6 kwijtgeraakt. De simpele oplossing een zak met betere bandjes kopen.