€ 417,82 bij bol

SwitchBot K10+ Mini Review

2 juni 2024, laatste update op 2 juni 2024, 571 views Rapporteer

Deze kleine jongen maakt het leven een heel stuk makkelijker!

Pluspunten

• hij is klein, heeeel klein en dat geldt ook voor de basestation
  • bouwkwaliteit lijkt prima op orde
  • zuigkracht is volgens de specs minimaal maar tot nu toe meer dan genoeg. Hij staat op standaard vermogen en heeft nog twee sterkere modi
  • geluid is minimaal, je hoort hem maar zeer op de achtergrond
  • hobbels en drempels pakt ie moeiteloos
  • in kaart brengen van de ruimte doet ie mi erg goed
  • omdat ie zo klein is pakt ie de kleinste hoekjes mee, eetkamerstoelen e.d. zijn geen probleem
  • de software van Switchbot is prima op orde met voldoende instelmogelijkheden (zelfs Nederlands gesproken)

Minpunten

• dweilfunctie is een lachertje met die doekjes, maar gebruiken wij toch niet

Hier sinds twee dag een Switchbot k10+ in gebruik en ik ben aangenaam verrast. Ik heb nog geen andere robots gehad dus geen vergelijkingsmateriaal. Mijn conclusies tot dusver:

+ hij is klein, heeeel klein en dat geldt ook voor de basestation
+ bouwkwaliteit lijkt prima op orde
+ zuigkracht is volgens de specs minimaal maar tot nu toe meer dan genoeg. Hij staat op standaard vermogen en heeft nog twee sterkere modi
+ geluid is minimaal, je hoort hem maar zeer op de achtergrond
+ hobbels en drempels pakt ie moeiteloos
+ in kaart brengen van de ruimte doet ie mi erg goed
+ omdat ie zo klein is pakt ie de kleinste hoekjes mee, eetkamerstoelen e.d. zijn geen probleem
+ de software van Switchbot is prima op orde met voldoende instelmogelijkheden (zelfs Nederlands gesproken)
+ connectiviteit is goed, hier verbonden via Homey en Google
+ Basestation zuigt na 75 min de opvangbak netjes leeg
+ opladen doet ie erg rap

- dweilfunctie is een lachertje met die doekjes, maar gebruiken wij toch niet
- tot nu toe geen

Voor de beeldvorming, hij staat hier beneden en we hebben ongeveer 60m². We leven hier met twee volwassenen, 2 jonge kinderen, 2 katten en een hond. Overgrote deel is een eiken vloer, 2 vloerkleden en de speelkamer is een vinyl vloer met een vloerkleed.

Kortom voor ons een prima toevoeging naast de gewone stofzuiger om de boel hier een beetje bij te houden.

Op dit moment is hij in de aanbieding voor €349 en is m.i. een behoorlijk goede deal.

Er wordt gesproken dat ze vooral voor kleinere ruimtes bedoeld zijn maar ik deel die mening niet helemaal. We hebben hier een bovengemiddeld woonoppervlak verdeeld in drie ruimte en die doet ie met gemak in één keer en is er nog meer 50% accu over.

Heb jij ook een SwitchBot K10+ Mini?

Ik heb hem ok net gekocht 1ste robot stofzuiger voor mij, ik ben benieuwd. leuke review :).
Het is ook mijn eerste... tot nu toe uiterst tevreden. Zelfs op mijn vakantieadres nu al een paar keer aangezet ;)
Heb jij eigenlijk uitgevonden of je ook een selectie in een kamer kan laten schoonmaken ?, ik zag op werk bij iemand die een xiaomi had dat dit kon.
Dus bijv je heb gegeten aan de eettafel en er is wat gevallen, je even een rondje daar tekent op de kaart en dat die alleen dat stukje even doet.

Eum op je vakantie adres aangezet, heb je hem mee genomen of mag jou Truus geen vakantie even houden ? :+ .
Hahah nee vanaf mijn vakantieadres aangezet zodat het thuis stofvrij blijft ;)

Je kan inderdaad een selectie aangeven als je dat wil.
Ah dan moet ik dit nog eens bekijken, was mij zover nog niet gelukt .

edit:

Ah oke heel stom het is gewoon de optie gebied, kamer, hele huis of gebied. Ik zat direct op de tekening te proberen te tekenen :).

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 28 juli 2024 19:46]

Dank je voor je review. Ik heb uiteindelijk de pro versie gekocht, vooral ivm het formaat (gelijk aan de non pro). Hoe heb je de k10+ aan Homey gekoppeld als ik vragen mag? Ik ben daar nog niet achter gekomen. Gebruik je een switchbot hub daarvoor, of heb je hem direct kunnen koppelen?

[Reactie gewijzigd door Planeetje op 5 december 2024 12:16]

Check dit topic: https://community.homey.a...-2-0-5/42296/1014?page=50 , alleen de testversie is er niet meer? ... Ik had hem initieel gekoppeld via Smartthings (en die weer in Homey) zodat ik hem kan starten en stoppen via flow, dat werkt voor mij ook prima.

[Reactie gewijzigd door renzo4000 op 5 december 2024 12:29]

Dank je, ik zal me er verder in verdiepen.