€ 439,23 bij RedShell.nl | zakelijk

HP Color LaserJet Pro MFP 4302fdw Review

NBK
31 mei 2024, laatste update op 31 mei 2024, 887 views Rapporteer

Eerste indruk is best wel een prima printer. Ik heb hem gekocht met extra papierlade (28N93A) omdat we ook best wel regelmatig A5 printen voor cadeaubonnen. Bovendien passen er in de extra lade 550 vel standaard A4 en dat is veel meer dan in de lade van de printer zelf.
Cartridges uit de 220(A) serie zijn wel vrij klein. Weet nog niet hoeveel prints we hier in de praktijk mee kunnen doen.
Lade 1 is de handinvoer dus '2 papierlades' uit de specs zijn een beetje oplichterij. Lade 2 is wel een echte papierlade met wel een wat beperkte capaciteit.

Pluspunten

• snel
  • strak ontwerp
  • extra papierlade als optie (28N93A)
  • 1gbit ethernet
  • 5Ghz wifi

Minpunten

• Geen ethernet en wifi tegelijk!
  • kleine toner cartridges

Ik was ook wel verrast hoe snel en hoe stil de printer is. Ik had hiervoor een andere laserprinter en die ging voor het afdrukken eerst uitgebreid opwarmen, herrie maken en dan afdrukken. Met deze printer lag het printje er al voor ik eigenlijk door had dat hij daadwerkelijk aan het printen was.

Heel groot minpunt vind ik zelf wel dat de ethernet kabel niet aangesloten mag zijn als de printer ook op een wifi netwerk aangesloten moet worden. Ik heb hier voor de veiligheid de wifi en het vaste netwerk van elkaar gescheiden en de printer kan dus gewoon niet verbonden worden met beide netwerken tegelijk.
Het liefst sluit je de printer via de 1gbit netwerkpoort aan op het vaste netwerk zodat, de soms toch best grote, printopdrachten niet over de wifi gestuurd hoeven te worden. Maar als de printer dus niet in hetzelfde subnet zit als je telefoon kun je via de HP app niet printen. Die app bied namelijk niet de mogelijkheid om een IP adres in te vullen maar zoekt alleen het subnet af van de wifi.
De windows driver laat het gelukkig wel toe om op IP adres te zoeken. Ik zou hier de printer dus wel via zijn ethernetpoort aan een poort van de smartswitch kunnen hangen die aan het VLAN van de wifi zit maar dan gaan alle printopdrachten vanaf het vaste netwerk via de router naar de VLAN van de wifi.
Maar de extra kosten en stroomverbruik voor de wifi is eigenlijk zonde van het geld als ethernet de voornaamste aansluiting is.

Heb jij ook een HP Color LaserJet Pro MFP 4302fdw?

En hoe is het met b merk vullingen HP staat erom bekent dat te weigeren?
Heb zelf een brother kleuren laser printer al een geruime tijd denk zon 6 jaar en die heeft geen probleem met b merk vullingen.

Ff opgezocht de MFC-9332CDW

[Reactie gewijzigd door dano2504 op 22 juli 2024 14:15]

Je krijgt een waarschuwing bij de firmware update dat ze die software updates doen om te voorkomen dat je niet-HP vullingen gebruikt. Dus dat is op zich wel netjes. Wij printen niet dusdanig veel dat het voor ons echt interessant is om alternatieven te gebruiken.
Ik heb een laserprinter omdat ik dat gedoe met ingedroogde inkt zat was en laser ook niet uitloopt als er een druppel water op valt. Een printer moet kunnen printen als je hem nodig heb en wat dat betreft is laser gewoon ideaal. En het papier ligt 'stofvrij' opgeslagen en met de extra lade dus geen gedoe met papier wisselen als er een keer een cadeaubon (A5) geprint moet worden.

[Reactie gewijzigd door NBK op 22 juli 2024 14:15]

Ik ben op zoek naar een vervangende laser printer (nu Brother MFC-L3770CDW), die wel de kleuren goed print en ook foto's qua kleuren goed print.

Ben je wat dat betreft tevreden over deze HP?
Ik print normaal eigenlijk alleen documenten maar net even een foto geprobeerd. Ik vind ze een beetje gelig. Het wit van 2 porseleinen borden op die foto word toch een beetje creme kleurig. Maar het blauw is wel mooi. Heb het idee dat de roodtinten een beetje te verzadigd zijn. Maar de printer heeft best een aardig kleurbeheer. Je kunt de tonen (CMYK) van highlight, middentonen en schaduwen aanpassen.
Dank voor het testen. De Brother die ik heb moet ik ook via kleurbeheer aanpassen om tot een enigszins acceptabel resultaat te komen.