Meross Smart Wi-Fi Roller Shutter Timer Review
25 mei 2024, laatste update op 25 mei 2024, 358 views
Rapporteer
Product gekocht
Ik heb er 3 gekocht om de 3 handmatige schakelaars die wat lastiger te bereiken waren nu wat beter toegankelijk te krijgen.
Goede uitleg over de mechanische installatie alleen mis ik een Nederlandse handleiding.
Ik miste alleen de verplichting voor de meross app om de eerste stappen voor opname in je netwerk.
Pluspunten
- Makkelijk zelf te installeren
- Werkt ook met Home Assistant
Ik heb er 3 gekocht zodat ik mijn zonnewering makkelijker kan bedienen.
Alle 3 zitten op plaatsen waar ik wel bij kan komen maar niet echt lekker.
Denk achter vitrages+gordijnen en zelfs een TV scherm.
Mijn reden waarom ik voor deze heb gekozen:
1) makkelijk zelf te plaatsen
2) makkelijk op te nemen in mijn domotica systeem (wifi only)
3) home assistant moet er ook mee overweg kunnen
Na installatie moet je de meross app gebruiken om de schakelaars in je netwerk op te nemen.
Tijdens deze procedure gaan de motoren van de screens/zonnescherm voor maximaal 2 minuten elke kant op werken zodat de grenzen van volledig uitgeschoven en ingetrokken worden verkend.
Hierdoor kun je uiteindelijk opgeven dat de screens voor b.v. 70% naar beneden moet gaan, mijn kat ligt graag op de vensterbank te zonnen en naar buiten te kijken.
Nadat ik met de meross app klaar was en met home assistant verder wilde gaan bleken alle 3 de schakelaars al herkend te zijn.
Home assistant is niet nodig voor het gebruik maar omdat ik naast deze 3 schakelaars nog 2 aan/uit schakelaars voor buitenlampen gebruik, 4 LED lampen en 7 stekkerschakelaars, is het gebruik van 1 overkoepelend programma wel zo handig.
Zekers omdat ik nu functies kan gebruiken die de schakelaars en lampen eigenlijk niet hebben (denk aan weg gaan en thuiskomen in de nacht)
Kortom ik ben heel tevreden met deze uitbreiding van mijn domotica systeem.