€ 199,- bij Belsimpel

Polar Pacer Pro Zwart (Zwart) Review

raginus3
23 mei 2024, laatste update op 23 mei 2024, 449 views Product gekocht

Polar Pacer Pro Zwart (Zwart)

Bouwkwaliteit is goed. Horloge draagt prettig. Het is een sporthorloge, geen smartwatch.

Pluspunten

• Licht gewicht
  • dun
  • uiterlijk

Minpunten

• conditie opbouw zonder dagelijkse activiteit

Na gebruik van een Polar M430 was het tijd voor een nieuw horloge. De accu van de M430 hield het nog maar kort uit. Het vervangen van de accu vond ik niet in verhouding tot de aanschafprijs.
Gezocht naar een waardige opvolger. Nog gekeken naar Garmin maar de software van de gps devices vind ik dusdanig ongebruiksvriendelijk dat ik serieus bij Polar heb gekeken. Ook speelde het uiterlijk, tegen een betaalbare prijs mee. De 'goedkopere' Garmin horloges vind ik teveel een 'sport/ outdoor' uiterlijk hebben. Daarom is de Polar Grid X ook afgevallen. De Polar Pace Pro past ook goed bij dagelijks gebruik qua kleding.

De Vantage 2, de 3 was ten tijde van aanschaf nog niet uit, viel af omdat ik dat horloge te dik vond. De Vantage M was qua prijs niet concurrerend met de Pacer Pro.

Voor dagelijks gebruik vind ik de hartslag registratie nauwkeurig genoeg. Voor sporten gebruik ik altijd een borstband, dit zou ik met elk horloge doen omdat dat nog nauwkeuriger is.
De GPS ontvangst vind ik goed. Dit komt vooral naar voren tijdens het gebruik van de routefunctie. Dit was zeker ook een koopargument voor de Pacer Pro. De Vantage M bijvoorbeeld heeft dit niet.
De routefunctie is ideaal met wandelen en hardlopen op vakantie. Route tekenen met een tablet of smartphone in Komoot en daarna route aanklikken op de Pacer Pro. Zo is sporten in een onbekende omgeving eenvoudig te realiseren. De routeaanwijzingen zijn duidelijk op te volgen en nauwkeurig. Trilling om de pols, even kijken op het scherm en direct inzichtelijk welke kant je op moet.

Helderheid van het scherm is goed, duidelijk zichtbaar op een zonnige dag.

Software op het horloge is inzichtelijk en vraagt geen gewenning, direct bruikbaar.

Voor zover ik heb ervaren wordt de dagelijkse activiteiten niet meegenomen in de conditieopbouw, dit vind ik een gemiste kans. Als je een dag druk bent geweest met het schoonmaken van je huis neemt de Polar dit niet mee.

Smartwatchfuncties mis ik niet, dat wat er aanwezig is heb ik nog niet gebruikt. Ga ik ook niet gebruiken, tijdens het sporten wil ik niet gestort worden.
Dit geldt ook voor muziek, ik wil de vogels horen fluiten en spot dus zonder oordopjes in.

Onlangs is met een software update traningsbegeleiding toegevoegd. Wellicht is dit wel duidelijk een meerwaarde tijdens het volgen van een trainingsschema. Je hoeft dan voor de zones en interval niet op het scherm te kijken, minder afleiding en meer focus op de training. Deze functie heb ik nog niet uitgetest.

Langer dan 1 jaar in gebruik

Heb jij ook een Polar Pacer Pro Zwart (Zwart)?