Mountain DisplayPad Review

23 mei 2024, laatste update op 6 juni 2024, 155 views Rapporteer

Hardware is prima. Software maakt het onbruikbaar. Ik sta op het punt het product maar weg te gooien.

Pluspunten

• Uiterlijk
  • Lage prijs
  • Knoppen voelen stevig aan

Minpunten

• Niet bruikbaar bij meerdere Windows profielen
  • Software crasht
  • Firmware update bugs

1 van 5 sterren (Waardeloos)
UPDATE 06-06-2024: Product heeft nooit fatsoenlijk gewerkt. De supportdesk vermoedde een fabricagefout. Zelf vermoed ik simpelweg slechte software/firmware. Ik heb het product in ieder geval retour gestuurd en mijn geld terug gekregen.

#############

De DisplayPad heb ik inmiddels ongeveer 2 weken in bezit maar ik ben er totaal niet tevreden over.

De eerste indruk is goed. De verpakking is netjes en het voelt ook stevig en zwaar aan. Vooral dat gewicht helpt tegen het verschuiven op het bureau.

Waar de DisplayPad echt te kort schiet is de software. Deze is ronduit slecht. De software crasht snel. Detecteert de DisplayPad vaak niet. In dat geval moet je de software sluiten via taakbeheer en de Displaypad opnieuw aansluiten. Daarna kun je de software (BaseCamp) opnieuw opstarten en dan is het hopen dat het weer werkt.

Ik heb 2 Windows profielen (een voor werk en een prive) en blijkbaar moet je de BaseCamp software op elk profiel installeren. Zoiets heb ik met andere hardware nog nooit meegemaakt.
Voor mij is het hit or miss of het scherm goed werkt of niet.

Firmware ophalen via de software werkt ook niet. Dan zegt de software dat je de nieuwste versie al geinstalleerd hebt. Via de Mountain servicedesk heb ik andere firmware gekregen. Dat is een simpele .exe file die je met admin rechten moet openen. Helaas gaat het flashen ook vaak fout. De servicedesk zegt dan dat je het maar vaker moet proberen. Ik zie daar nog wel een risico in om het apparaat te bricken op deze manier.

Al met al vind ik het heel jammer want de hardware zit wel goed in elkaar.
Ik ben momenteel nog 1 poging aan het doen om er via de Mountain servicedesk uit te komen. Als dat niet werkt gaat hij op de stapel e-waste om binnenkort afgevoerd te worden.

Heb jij ook een Mountain DisplayPad?