ASUS ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe, ROG RX Red, Qwerty US Review

22 mei 2024, laatste update op 22 mei 2024, 85 views Rapporteer

Ik gebruik al een tijdje de ASUS ROG Strix Scope RX TKL en ik ga schrijven dat mijn ervaring gemengd is.

Pluspunten

• Uitstekend gaming toetsenbord
  • Felle RGB verlichting met veel modi.
  • FN-lock & privacy knop.

Minpunten

• Persoonlijk vind ik dit toetsenbord niet heel fijn om op te typen
  • Luid.

3 van 5 sterren (Voldoende)
Als het gaat om gamen, is dit toetsenbord een heel fijn toetsenbord om te gebruiken. De ROG RX Red switches zijn responsief en bieden een snelle en nauwkeurige toetsaanslag dat essentieel is voor snelle gameplay. Echter, als het gaat om typen, vind ik dit toetsenbord minder comfortabel. Het is een luid toetsenbord met veel key-travel waardoor ik merkte dat ik sneller vermoeid raakte tijdens het schrijven.

Een ander opvallend kenmerk van dit toetsenbord is de felle RGB-verlichting. Het biedt een breed scala aan modi, waardoor je de verlichting kunt aanpassen aan je stemming of game-setup. Hiervoor moet je wel Armoury Crate installeren dat niet 1 van de lichste programma's is.

Graag wil ook nog de FN-lock knop benadrukken, met deze knop kun je eenvoudig schakelen tussen de F functionaliteit of media knoppen op de F toetsen. Dit is erg handig tijdens zowel gamen als typen. Last but not least wil ik de privacy-knop nog benadrukken te vinden op de F12 toets, handig als je naar natuurfilms zit te kijken en je moeder komt opeens je kamer binnen. Het sluit alle vensters, zet je geluid direct op stil & je komt direct terecht op je bureaublad.

Korte conclusie: ik vind het jammer dat dit toetsenbord niet best of both worlds is.

Heb jij ook een ASUS ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe, ROG RX Red, Qwerty US?