Google Pixel 8a, 128GB opslag Zwart Review
20 mei 2024, laatste update op 30 mei 2024, 1.164 views
Rapporteer
Product gekocht
De scherm is goed maar verschil tussen lcd of oled is voor mij de oled iets te scherp.
Batterij gaat stuk langer mee dan mn Htc oplaad tijd is evenredig totaal ca 2 uur.
Ligt goed in de hand hoewel het een behoorlijke gladde telefoon is. De officieel hoes is super glad.
Pluspunten
- Stock Android
- Batterij
- Camera
- Scherm
Minpunten
- Scherm
- Sommige functies werken niet
- Beveiliging lockscreen
- Oplaadtijd
- Systeem
- Vingerafdruk scanner
- Bellen
3 van 5 sterren (Voldoende)
Pixel 8a gekocht ivm opvolging Htc u12+
Na tijdje zoeken voor een evenredige telefoon uitgekomen op de nieuwe Pixel 8a 256gb.
Belangrijkste punten. Batterij duur, scherm, snelheid, comfort.
Ik had verwacht dat de pixel 8a iets dunner was dan mijn HTC maar helaas google rekent de camera balk niet mee dus wordt de totale dikte iets hoger dan mn Htc.
Foto's zijn aan de ene kant wel goed en mooi andere kant weer slecht. De functies zijn wel leuk maar niet bijzonder of accuraat bv gezichten aanpassen of achtergrond weghalen.
Wat ik mis bij de Pixel 8a is een paar functie bv usb c audio.
Schermhelderheid valt me een beetje tegen, alleen de max felheid is feller dan mn Htc maar om te zeggen van 1400 naar 2000 nits dat is er voor mijn gevoel niet.
Ook als de Pixel 8a op lock screen staat kan ik alle instellingen van de omlaag balk aanpassen bv Wifi aan of uitzetten, bluetooth aan zetten etc. Dit zou niet moeten ivm veiligheid.
Ook kan ik niet wennen aan de stomme tijdbalk die hardfreezed in de startscherm staat.
Ik mis ook de app indeler uit de app list.
Waarschijnlijk weet ik niet alle functie die misschien voor een paar stappen op te lossen zijn.
Overall oordeel. Telefoon vind ik wat beter maar wel betere batterij en sneller dan mijn HTC uit 2019.
Update 24-5:
System technische zijn er wel wat problemen. Ook merk ik dat de stabiliteit van de telefoon echt wel slecht is. (Processor en applicaties)
-Bv internet aan uit zetten met de dropdown naar beneden menu.
-Soms het gevoel dat de telefoon zelf mn locatie of bluetooth aanzet.
Kan zijn doordat de telefoon meer gevoeliger is?
-Procesmatig ineens een dropdown Performance uit het niets.
-probleem met als ik gebeld wordt dan krijg ik een dag later een pop up melding dat ik een voicemail heb maar ik zie niet de gemiste oproep in mijn gemiste lijst...
Batterij duur prima maar kan beter.
Vinger afdrukscanner werkt goed zonder screen protector, maar ga je met een privacy protector aan de slag dan werkt het niet. Ga je met een folie aan de slag dan werkt het wel.
Ligt er aan welke screen protector maar het ziet er uit of het de ene keer wel goed doet en de andere keer niet.
Dat de telefoon heet wordt met opladen of gamen heb ik nog niet gemerkt.
Ik heb een gevoel dat de telefoon echt wel een stuk meer straling afgeeft dan mn HTC, misschien dat dit komt door het draadloos oplaad functie?
Prima telefoon als je hem voor onder de 400 koopt anders zou ik toch voor een andere gaan.