HP Pavilion 15-au011nd Review

20 mei 2024, laatste update op 20 mei 2024, 184 views Rapporteer

De HP Pavilion uit 2016 had snel SSD- en accuproblemen (binnen 2 jaar). De bouwkwaliteit is goedkoop met hol plastic en stroeve scharnieren. Voor 600 euro hebben we veel problemen ervaren.

Pluspunten

• 1920x1080 mooi en scherp beeldscherm
  • Niet al te duur

Minpunten

• SSD 2x kapot gegaan (2x vernieuwd)
  • Accu na 2 jaar opgegeven
  • Koeling is slap en goedkoop
  • Bouwkwaliteit is slecht

2 van 5 sterren (Slecht)
De HP Pavilion die we in 2016 kochten, was in het begin vlot en functioneerde goed. Echter, na minder dan een jaar kreeg hij een SSD-probleem: de SSD ging kapot. We moesten de laptop terugsturen voor reparatie. Na de reparatie hebben we hem weer ongeveer een jaar gebruikt, maar toen ging de SSD opnieuw kapot. Weer teruggestuurd en de SSD werd wederom vernieuwd. Daarnaast kwam er na ongeveer twee jaar een probleem met de accu. De batterij was versleten en zonder oplader ging hij direct uit.

De ventilator klinkt goedkoop en koelt niet goed, wat de algehele kwaliteit naar beneden haalt.

De bouwkwaliteit van de laptop is erg goedkoop. Als je met je vingers op de behuizing tikt, klinkt het hol en goedkoop vanwege het plastic. We hebben nooit gaten of beschadigingen gehad, maar we nemen de laptop dan ook nergens mee naartoe. De scharnieren zijn erg stroef, waardoor je de laptop niet met één hand kunt openen.

Voor de prijs van 600 euro was de laptop redelijk, met een i3-processor en 1920x1080 scherm. Voor de rest erg baggere kwaliteit.

Heb jij ook een HP Pavilion 15-au011nd?