MSI MAG CODEX 6 13NUB5-014MYS Review

17 mei 2024, laatste update op 17 mei 2024, 120 views Rapporteer

Goede prijs/kwaliteit verhouding voor een computer met goede specs en een goede videokaart om mee te gamen.

Pluspunten

• Goede, sterke videokaart
  • Mooi uiterlijk
  • Goed formaat, goede mate van RGB

Minpunten

• Ik had liever 32GB dan 16GB RAM
  • beetje coilwhine
  • 500w Bronze PSU

De computer komt zonder gebruiksaanwijzing in een doos. Let er even op dat de CPU geen videochip heeft, dus moet je de uitgangen gebruiken van de videokaart, en niet die van het moederbord. Op de kast van de computer staat namelijk vrolijk HDMI en DisplayPort, maar die werken dus niet.

Win11 kan je vrij snel installeren en dan draait de computer als een zonnetje. Hij is vrij stil, zelfs bij langdurige hoge belasting. De RGB vind ik keurig; niet te kermisachtig, maar wel cool. Er is een dicht zijpaneel meegeleverd, mocht je niet willen genieten van de mooie RGB fan.

De voorkant van de PC heeft een aantal chique lightstrips.

RDR2: Vergeleken met een 1080 GTX, biedt deze game in Directx 12 al meer dan 25fps. Vulkan werkt slecht bij de 1080 GTX, maar met Vulkan krijg je zelfs 30 fps meer. Alles loopt in elk geval enorm soepel.

Blijkbaar is het aantal watt van de PSU (500w) voldoende? Ik had op mijn oude desktop 650W en aangezien Intel niet de meest energiezuinige is, had ik toch minimaal wel 650W verwacht.

Ik vond dit de beste deal voor een 4060 TI videokaart met 16GB ram. Aanrader.

Heb jij ook een MSI MAG CODEX 6 13NUB5-014MYS?