Ezviz EP3x Pro cameradeurbel review
Mijn allereerste review op tweakers na het winnen van de testpanel.
Zeer blij dat ik dit mag doen en hoop op feedback zodat ik de reviews in de toekomst kan verbeteren.
De Ezviz EP3x Pro cameradeurbel heb ik bij mij thuis getest. hier zijn mijn bevindingen.
Algemene beoordeling
Vooraf het ontvangen van de cameradeurbel waren mijn verwachtingen hoog. Ik las goede reviews.
Na het ontvangen van het pakket zag het er goed uit. Stevige verpakking, een solide bouw van de deurbel, handleiding doorgenomen met genoeg functionaliteit en kwaliteit. En uiteraard een zonnepaneel! Hier heb ik goede ervaring mee met een wireless camera die ik in de tuin heb hangen. Het niet meer hoeven opladen van je apparatuur.
Echter waren er wat teleurstellende aspecten. Geen chime en de vertraging en de kleine tekortkomingen in de app.
Featureset
De EP3x Pro biedt veel functionaliteit voor zijn prijsklasse (99,-), met dual-camera's en opties voor cloudopslag. Helaas wordt een chime niet meegeleverd, wat de ervaring voor ons beïnvloed. Gelukkig compenseert de ingebouwde 32GB opslag enigszins voor dit gebrek.
Inhoud- Deurbel
- Zonnepaneel
- Montagebeugels deurbel en zonnepaneel
- Snelle handleiding
- Boorsjablonen
- Toebehoren voor bevestiging
- Draden U-connector zonnepaneel (had van mij USB-C gemogen)
- Stricker Video bewaking
- USB-A naar USB-C
Installatie
De installatie verliep over het algemeen soepel, na het opladen van de deurbel en het downloaden van de app was de deurbel snel verbonden.
Het zonnepaneelsnoer had langer mogen zijn en ook de optie om een soort draaimechanisme toe te voegen zodat je het paneel kan draaien richting de zon voor optimale energie opbrengst (lekker groen).
De meegeleverde plakstrips zijn wel een uitkomst op kunstof kozijnen. Ook kan de deurbel gemonteerd worden met de meegeleverde schroeven.
Kwaliteit
De deurbel levert heldere 2K-video's, zelfs 's nachts. De kwaliteit van beeld en geluid zijn goed. Wat me opvalt is dat de bovenste camera gevoelig is voor licht inval. Bij mij thuis overdag merk ik dat op afstand lastiger het beeld goed te zien.
Bij nacht is de kwaliteit van het beeld goed. Het is duidelijk te zien wie er voor de deur (en op afstand) staat.
Het geluid is erg helder. Voor beide kanten (aanbeller en ontvanger) goed te verstaan
De deurbel voelt erg stevig aan, Dit kom onder andere door de ingebouwde accu. Uit de verpakking leek hij erg groot, maar eenmaal opgehangen valt het mee. Opgemeten is de deurbel 20 bij 5 cm.
Deze past perfect op de deurpost.
Daarentegen lijkt het zonnepaneel van gebakkenlucht en voelt aan als vrij goedkoop plastic in vergelijking met de deurbel. Daarentegen werkt de zonnepaneel deze zonnige dagen wel goed. Afgelopen twee dagen is die van circa 45% naar 90% batterij gegaan.
De deurbel is voorzien van een alarmsysteem dat wordt geactiveerd bij ongeautoriseerde verwijdering, al is het mij niet helemaal duidelijk hoe dat in zijn werk gaat.
Gebruiksgemak (o.a. gebruik van de app)
Dan hebben we bijbehorende app, wat heel eenvoudig de live beelden weergeeft is fijn te bedienen. Het valt me op dat de vertaling niet helemaal klopt, info knop is vertaald naar fooi
De vertraging tussen het aanbellen en het overgaan van de telefoon is naar mijn schatting zo'n 6-7 seconden, zelfs met een solide wifi-netwerk in huis (bestaande uit 3 UniFi AP's). Dit is naar mijn mening teleurstellend. Bovendien verloopt het opnemen niet altijd vlekkeloos. Hoewel je een pushmelding krijgt om op te nemen of op te hangen, werkt het opnemen niet altijd direct. Vaak moet ik toch in de app opnemen of handmatig naar de camera gaan, zelfs wanneer ik de telefoon van mijn vrouw gebruik.
Door de opslag van 32Gb is het fijn om beelden terug te kijken.
Het gemis van een chime vind ik wel een dingetje. Ik heb gekeken je kan een losse chime voor 32,- euro kopen. Die ook matige reviews ontvangt.
Ondersteuning door fabrikant
Wat me opviel achteraf, is dat de EZVIZ EP3x Pro onder de merknaam van HikVision valt, een merk dat controversieel is vanwege zorgen over mogelijke spionage. Hoewel ik hier niet genoeg onderzoek naar heb gedaan om een definitief oordeel te vellen, wil ik het wel benoemen.
Gelukkig ben je niet verplicht om de cloudopslag te gebruiken, ook al wordt dit sterk gepromoot in de app. Dus voor nu maken we gebruik van lokale opslag.
Prijs en conclusie
De EZVIZ EP3x Pro is verkrijgbaar voor 99 euro. Persoonlijk vind ik dit wat aan de hoge kant, gezien de app en de verbinding die nog verbeterd moeten worden. Aan de andere kant zijn de bouwkwaliteit, het geluid en de beeldkwaliteit erg goed! Ondanks dat het zonnepaneel wat fragiel aanvoelt, functioneert het wel naar behoren.
Ik twijfel nog of ik de chime zal aanschaffen of terugga naar mijn ouderwetse deurbel. De voornaamste reden voor deze twijfel is de aanzienlijke vertragingstijd. Mogelijk komt hier binnenkort een update voor beschikbaar.
Helaas lopen ook de andere testers uit het testpanel tegen dezelfde problemen aan.
Voor mij persoonlijk wordt het een nee.