€ 149,99 bij bol Plaza

Motorola Moto G31, 64GB opslag Grijs Review

12 mei 2024, laatste update op 12 mei 2024, 166 views Rapporteer

Dit lijkt op het eerste gezicht een mooi budgetmodel met fijne schone software. Maar Motorola (Lenovo) heeft stappen teruggezet in kwaliteit en de zwakke modems zorgen voor een slecht bruikbaar toestel met falende basisfuncties. Koop geen budget Moto toestellen.

Pluspunten

• Schone software
  • Goedkoop
  • Goede accuduur

Minpunten

• Zeer slecht modem
  • Slechte verbinding, vaak onverstaanbaar
  • GPS, Wifi, Bluetooth zijn belabbert
  • Benedenmaatse camera
  • CPU trager dan voorganger

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Na goede ervaringen met de Moto G5 Plus dacht ik de succesformule van een budgettoestel met schone software, lange accuduur en een redelijke camera te herhalen. Nou heb ik met dat oude Moto G5 Plus toestel eerder problemen gehad met het modem, maar die waren nog handelbaar. Echter bij de Moto G31 liepen deze storingen in het modem geleidelijk aan zo op dat basisfuncties als bellen regelmatig uitvielen. Met als gevolg onverstaanbaarheid. Het raadplegen van reviews leerde dat er nog veel meer van die zelfde klachten over de Moto G-serie zijn.

Het toestel heeft een redelijk mooi scherm met een fijne resolutie en bovengemiddeld mooie kleuren. Echter buiten is de helderheid te laag om goed afleesbaar te zijn. Met zijn grote accu haalt het toestel bij lichter gebruik de volgende dag met gemak. De software is vrijwel schoon te noemen. Geen bloatware en geen diepe aanpassingen aan de interface zoals bij Samsung of Xiaomi. Waarschijnlijk is dat noodzaak, want de processor is een beetje aan de trage kant, maar zeker voldoende voor basisfuncties. De opslag is voor veeleisende gebruikers niet toereikend.

Camerakwaliteit. De Moto G31 schiet met zonlicht of in helder licht best aardige plaatjes. De hoofdsensor is echter niet in staat om in de avond of bij laag licht acceptabele beelden vast te leggen. De secundaire camera's zijn zoals bij veel budgetmodellen E-waste.

Bellen, internetten, Bluetooth en GPS gaan op de Moto G31 gedurende het jaar steeds slechter omdat het modem het gelijkelijk laat afweten. Een enorme irritatie die me heeft doen besluiten een kwaliteitstelefoon aan te schaffen, de Samsung Galaxy S22 van twee jaar geleden is niet nieuw maar is op software ondersteuning na, op alle punten een perfect toestel dat me de G31 snel deed vergeten.

De Moto G31 bood mij een uiterst teleurstellende gebruikerservaring. In mijn ervaring is het mogelijk om tegen het verkeerde toestel aan te lopen, dat gradueel achteruit gaat in bel en Wifi kwaliteit. Defecten die vlak buiten de garantie aan het licht kwamen.

Alternatieven.

In dit budgetsegment zijn er talloze toestellen te vinden die een veel betere optie zijn. Zoals de Xiaomi toestellen die nog steeds veel waar voor hun geld bieden. Motorola/Lenovo zou ik in het sub 300.- euro segment voorlopig links laten liggen totdat dit merk heeft bewezen de kwaliteitscontrole weer op orde te hebben.

Heb jij ook een Motorola Moto G31, 64GB opslag Grijs?