Ecovacs Deebot T10 Turbo Review

llevering
6 mei 2024, laatste update op 6 mei 2024, 351 views Rapporteer Product gekocht

Ecovacs Deebot T10 Turbo

Nadat de oude Neato na 12 jaar definitief de geest had gegeven misten we toch echt wel onze robotzuiger. We hebben huishouden met overal harde vloer (tegels en laminaat). Met een (zelfs voor z'n soort) zeer lang harige Golden Retriever en zoontje van 2,5 en mijn vrouw verliest ook veel lang haar. Dus een robotzuiger heeft bij ons serieus wat te doen.

Vanaf het eerste gebruik heel tevreden, navigeert goed en snel. Dweilt streeploos (wel gekozen voor iets meer water gebruik in de app. Veel instellingen, kan ruimtes apart zuigen/dweilen (ook al de deur naar de ander ruimte open staat).

Als je de stofzuiger 2x na elkaar laat zuigen, zit er veel vuil in de stofbak bij de eerste rondeb bij de tweede ronde blijft hij leeg. Hij zuigt dus goed in één keer. Dweilen is ook goed en hij kan zuigen en dweilen tegelijk met een goed resultaat!

Pluspunten

• Navigeert goed
  • Dweilt echt goed
  • Zuigt goed
  • Stil bij standaard zuigkracht en dweilen

Minpunten

• Cloud afhankelijk (tenzij je Bumper gebruikt, maar ook hoop mitsen en maren)
  • Klein stofbakje (vergelijken met mijn oude Neato)
  • Kan alleen dweilen op verdieping waar de dock staat
  • Kan niet dweilen en 'en passant' vloerbedekking/matten zuigen.

In aanvulling op de korte review:
Hij heeft geen waterreservoir in de robot zelf, maar alleen in de dock waar de dweilen gereinigd en na gemaakt worden. Om de 6 / 10 /15 minuten (afhankelijk van de instelling) worden ze opnieuw gereinigd en nat gemaakt. Mede daardoor kan hij eigenlijk niet op een andere verdieping dweilen dan waar het basisstation staat. (Work around voor kleine ruimtes: dweilen starten waarna de pads nat zijn en daarna de robot op pakken en naar de te dweilen ruimte brengen)

De T20 variant kan z'n dweilen een stukje optillen en daardoor vloerbedekking of een mat zuigen en daarna weer verder met dweilen. Deze robot kan dat niet. Je kan alleen zuigen door de dweilen er handmatig af te halen (en je kan alleen dweilen als optie kiezen in de app). In de praktijk worden de matten daardoor in de praktijk minder gezogen als dat de vloeren gedweild worden.

Bumper (open source Ecovacs server implementatie) met dit apparaat gebruiken is ook geen zekerheidje, veel verschillende forks en de ene fork werkt met de ene robot van Ecovacs en de andere fork weer met een andere. Ik kan voor nu leven met de cloud integratie, maar het is fijn om opties te hebben in de toekomst.

Nog een observatie is dat de accu relatief snel leegloopt als hij niks staat te doen (bijv. na gezogen te hebben op een andere verdieping dan waar het basisstation staat). Ik heb geen precieze cijfers, maar denk aan in een paar uur leeg.

Qua geluid nog wat observaties, alleen dweilen is stil behalve het reinigen van dweilpads. Als dat gebeurd kan je het ook op een andere verdieping nog horen (dan niet meer storend, hij dweilt bij ons veel als we slapen). Bij het zuigen hangt helemaal af van de stand die je kiest, in de stille en gewone stand niet al te luid (veel stiller dan de Neato) en in Max (gelijkbaar met de Neato) en Max+ klinkt het gewoon als een gewone stofzuiger.

Wij zijn heel tevreden met de zuig- en dweilcapaciteiten van deze robot. Als je bij het lezen van de minpunten denkt 'daar kan ik mee leven'. Dan is het apparaat 5 sterren waard, maar het apparaat heeft nu eenmaal z'n beperkingen en daarom wil ik hem niet in het algemeen 5 sterren geven. Als je huis hebt met eem mix van harde vloeren en vloerbedekking zou ik de T20 of een Dreame L10s ultra overwegen.

Ter referentie: ik heb de robot gekocht op Marktplaats voor € 300,-, dat kan mijn oordeel uiteraard wat beïnvloed hebben.

Verder goed om te weten de T10 Turbo is eigenlijk hetzelfde als X1 Omni, alleen die kan z'n stofbak legen bij de dock. De T10 plus is wezenlijk anders, want die heeft o.a. geen rotorende pads (wat mij een belangrijke pre leek voor het dweilen).

Heb jij ook een Ecovacs Deebot T10 Turbo?