Lenovo Yoga Pro 7 14IRH8 (82Y700CEMH) Review

nangaparbat
6 mei 2024, laatste update op 6 mei 2024, 417 views Product gekocht

Lenovo Yoga Pro 7 14IRH8 (82Y700CEMH)

Tevreden met mijn aankoop na 1,5 maand, goede balans prijs/kwaliteit (gekocht voor €1049,-).

Min 1 punt voor de irritante slimme features, en nog -1 punt omdat de slimme features niet ophouden als je de camera uitschakelt met de fysieke schakelaar aan de zijkant. Er is kennelijk toch nog een onverwachtse IR camera / detector die je niet uitschakelt met de schakelaar.

Rant over de slimme features in de details.

Pluspunten

• Mooi, stevig apparaat
  • Goed scherm

Minpunten

• Veel slecht uitgevoerde 'smart' features

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik heb wat tijd moeten steken in het vinden van workarounds voor de slimme features, zoals overdreven video-kleurverbetering die erg lelijk uitkomt, een autolock als je even wegloopt of zelfs wegkijkt, en een erg irritante functie die videos op Youtube en VLC automatisch pauzeert als je wegkijkt (wie wil dat?!). Is uit te zetten via de Lenovo Vantage app, maar de app verandert vaak dus het is ook nog even googelen naar de plek waar de settings verstopt zijn in de laatste versie (of, zoals ik uiteindelijk heb gedaan, downgraden naar een versie die handig werkt).

De gezichtsherkenning werkt 90% van de keren goed en is eigenlijk de enige slimme feature die ik gebruik. Ik zou liever de vingerafdruk terugzien, die voelt toch wat minder invasief en alsof je gescanned wordt, maar misschien is dat wennen.

Obv Reddit en de Lenovo forums heb ik de indruk dat bovenstaande softwareissues voor alle Lenovo (Yoga)'s van de laatste 2-3 jaar spelen, bizar dat het er nog in zit (2021 - 2024).

Heb jij ook een Lenovo Yoga Pro 7 14IRH8 (82Y700CEMH)?