ASUS Gladius III Wireless Aimpoint White Review
3 mei 2024, laatste update op 18 mei 2024, 106 views
Rapporteer
Dit is de verbeterde versie van de vorige Gladius III.
Ik heb een oudere versie, Gladius II Origin, sinds 2018, wat nu 6 jaar is, die me ongeveer €60 kostte.
De hoofdknoppen stopten binnen 2 jaar met werken, maar een pakje van 10 schakelaars kostte me €5 op aliexpress, verving ze, en gebruik het tot vandaag.
Dit is geen geplande veroudering, dit is geplande duurzaamheid.
De vorm past misschien niet in grotere handen, dus doe onderzoek voordat je koopt.
Pluspunten
- Vervangbare schakelaars op de hoofdknoppen
- 3-modus connectiviteit
- Redelijk lichtgewicht
Minpunten
- Zijkanten te glad zonder (bijgeleverde) tape
- Kan te klein zijn voor mensen met grotere handen
(Disclaimer voor transparantie: Ik heb dit gekocht met mijn eigen geld, en de inhoud van deze recensie heeft 0 (nul) input gehad van vertegenwoordigers, filialen of sponsors van Asus. Ik ben niet verbonden aan Asus, en ik schrijf zelden reviews, maar ik schrijf dit als deelname aan Asus's “Rate your Gear” cashback programma, wat in zekere zin telt als een “gepromote post door ASUS”. )
Ik volg dit al sinds de aankondiging.
Ik kocht een van de oudere versies, de bedrade Gladius II Origin, in 2018 voor €60 in de uitverkoop, alleen omdat je de hoofdschakelaars kunt vervangen.
Ik heb het de afgelopen 6 jaar gebruikt als mijn dagelijkse muis. De vorm was een beetje te klein voor mijn handen, maar nog steeds redelijk comfortabel.
Het rubber aan de zijkanten had ongeveer een jaar nodig om te verslijten waar je duim op rustte.
De LED's stopten na 2-3 jaar uit het niets met werken.
De hoofdknoppen zelf hielden er na anderhalf jaar mee op.
Een pakje met 10 schakelaars kostte me €5 op aliexpress, ik heb ze een paar keer vervangen en de muis werkt weer.
Zelfs beide kabels zijn in bijna perfecte staat.
Toen ik zag dat de Gladius III werd uitgebracht, kort nadat ik de Gladius II origin had gekocht, had ik hem bijna gekocht, maar besloot het niet te doen (ik was toen nog student, dus €60 is te doen, €150 niet echt, en het was ook een kleinere muis).
De Gladius III Aimpoint is eigenlijk een verbeterde versie van de Gladius III, maar met 3-weg connectiviteit die Asus' SpeedNova ondersteunt (waarschijnlijk Asus-versie van Logitech Lightspeed).
Afgezien daarvan kun je elders meer details lezen.
Ik heb hem voor mezelf gekocht omdat hij aan 3 voorwaarden voldeed: draadloos en bedraad, vervangbare schakelaars en lichtgewicht.
De vorm is ok, ik ben geen fan omdat ik de voorkeur geef aan grotere muizen en palm/vingertop grip gebruik, maar veel mensen houden van de razer/logitech-achtige neutrale vorm.
Als je van muizen van 150-200 gram komt, voelt de 80 gram echt raar aan, maar wel fijn omdat je de muis beter kunt afstellen (maar je moet er wel een paar uur aan wennen).
De muis zelf is extreem glad, wat een beetje meh is, maar de bijgeleverde tape is in ieder geval erg mooi.
Ik heb geprobeerd te zoeken naar vervanging (als toekomst), maar kon het niet echt vinden, dus ik denk dat ik in het ergste geval gewoon wat 3M-tape koop en het zelf knip.
Ik heb ervoor gekozen om deze muis te kopen in plaats van andere muizen met een Aimpoint-sensor, simpelweg vanwege de verwisselbare schakelaars.
Elke muis van elke fabrikant zou dit moeten hebben.
Het is een grote stap in de richting van repareerbaarheid, in plaats van de muis in de vuilnisbak te gooien (of een plek te vinden die hem recyclet) omdat je nu last hebt van dubbelklikken.
+ Als je echt van maatwerk houdt, kun je ook verschillende soorten muisschakelaars vinden.
Ik ga niet schrijven wat ik van Armoury Crate vind, maar net als bij veel andere producten van Asus is het een vereiste als je je presets wilt aanpassen.
Ik was al een tijdje van plan om deze muis te kopen en maakte gebruik van de huidige uitverkoop om hem te proberen.
Het is niet mijn perfecte muis, maar hij is best goed.
*Dat zou iets groters moeten zijn, waarbij elke schakelaar EN scrollwiel vervangbaar is, en dat allemaal met hetzelfde gewicht of iets minder, terwijl het niet te duur is, maar helaas leven we niet in een perfecte wereld.