€ 908,02 bij bol Plaza

TCL 75C803 Zwart Review

2 mei 2024, laatste update op 27 mei 2024, 1.530 views Rapporteer
Product gekocht 0

Had een Philips Oled, maar mijn woonkamer blijkt toch te licht en ik wilde een groter formaat. Meer dan blij met deze aankoop.

Update
Een week na aanschaf is de TV nog goedkoper geworden, na contact met Bol.com heb ik nog een tegoedbon van 300 euro gekregen. Totaal heb ik nu 1099,- euro betaald voor deze prachtige tv.

Pluspunten

• Hoge lichtopbrengst
  • Prima motion verwerking
  • Local dimming werkt erg goed
  • Weinig tot geen blooming
  • Playstation 5 goed ondersteund
  • Geen DSE

Minpunten

• Voet is niet zo mooi

Review is onder constructie

75 inch MiniLED TV TCL C803/805

Uitpakken
De TV zit in een flinke doos, maar deze is makkelijk te verwijderen. Handleiding, afstandsbediening, voet en schroeven alles zit netjes in de verpakking. Sommige zeggen dat de handleiding onduidelijk is voor montage van de voet, maar dat heb ik niet zo ervaren, was binnen 2 min gemonteerd.
Apparaat
Het scherm reflecteert een stuk minder dan mijn Philips OLED 807, ook met veel daglicht is het scherm een stuk helderder dan de oled.

De voet is helaas niet zo mooi, volledig van lelijk zwart plastic, de kabels kunnen wel prima weggewekt worden aan de achterkant.

Mijn vorige remote was zwaar, volledig glad en slecht op de tast te gebruiken. Deze meegeleverde afstandsbediening is prima functioneel en beter op de tast te gebruiken.

Installatie
Tijdens de installatie kreeg ik direct de melding dat er een software update klaar stond, 10 min later was de laatste versie geinstalleerd.
Beeld
Reflectie
Blooming
De TV heeft weinig tot geen last van blooming, ook het beeld vanaf de zijkant is prima.

Ghost of Tsushima

Batman v Superman
1 Gb netwerk
Zoals bij zoveel TV's zijn deze nog steeds maar voorzien van een 100mb netwerkaansluiting, met de TP-Link UE300 los je dit probleem direct op. Deze werkt standaard op Android TV, met deze dus netjes 1 gb netwerk, zonder problemen nu 4K via plex streamen.

FancyLEDs
Ik vond het nogal een gok om een TCL tv te kopen, ik had een 65" OLED van Philips, het beeld was fantastisch van de OLED, maar de lichtopbrengst en het formaat was te klein. Heb meerdere tv's bekeken, ook nog Sony overwogen, maar ik wilde niet zoveel voor een TV betalen. Ik heb de tv nu een week in gebruik en ben heel happy met de tv.
  • Mooi contrastrijk beeld
  • Zeer helder beeld (ook bij daglicht)
  • Prima HDR weergave
  • AndroidTV werkt goed
  • Homekit ondersteuning werkt ook goed
  • Eindelijk Airplay (Philips ondersteunt dit nog steeds niet)
Update

Heb jij ook een TCL 75C803 Zwart?