Inleiding
Ik heb deze kast aangeschaft voor een budget systeem. Deze kast viel in de smaak vanwege de afmetingen. Hij is echt lekker klein en handzaam. Voor budget systemen worden vaak AOpen kasten geadviseerd in de BBGs. Ik wil echter laten zien dat er ook leuke alternatieven zijn
Links de Chieftec Mesh CD-01, rechts de Cooler Master Advanced II
5.25” drive bays: 2
3.5” drive bays: 1 extern 3 intern, 4 totaal
Front I/O: 2 x USB 2.0 & 3.5mm microfoon- headphonejack
Geïnstalleerde ventilatoren: 0
Optische ventilatoren: 3 x 92mm (Zijkant, achterkant & voorkant)
Uitbreidingssloten: 4
Voeding: 355W, type: ANP-355A12
Link naar fabrikant
Er worden voldoende schroefjes meegeleverd om de boel te monteren. Daarnaast is er gelukkig ook een stroomkabel aanwezig.
Zeer compleet, ook met stroomkabel
Bouwkwaliteit
De kast voelt erg stevig aan. Ik heb in het verleden ook een AOpen kast onder handen gehad, die was echt gemaakt van dun metaal. Bij deze kast is dat niet het geval. De kwaliteit van het metaal kan ook weer niet tippen aan de Cooler Master Advanced II, maar die zit ook in een iets ander segment

De voorkant is vooral gemaakt van plastic, de opvulling is echter wel weer van metaal met mazen. De naam van de kast is dus niet uit de lucht komen vallen
De drukknoppen voelen solide aan, ik had echt niet meer van deze kast durven hopen. De meegeleverde voeding van 355W zal voor een budget systeem altijd voldoen. Hij kan een maximaal vermogen van 270W leveren over de 12V lijnen. Dat zijn er 2 stuks. De ventilator maakt gelukkig niet al te veel herrie, al is die wel hoorbaar. Deze voeding is helaas niet uitgebreid gereviewd door een gerenommeerde voeding-review site. Hoe goed de voeding dus precies is kan ik jullie helaas niet vertellen. Ik zou geen videokaart inbouwen die veel meer dan 100W verbruikt. Dat is voor de warmte ontwikkeling niet erg positief, maar de voeding zal het dan ook nog wel eens zwaar kunnen krijgen.
De voeding specificaties
Het enige minpuntje is de felheid van de powerled. Deze is namelijk zo fel dat je er bijna niet in kunt kijken.
De overenthousiaste power led...
Inbouwmogelijkheden
In een kleine kast past uiteraard geen grote videokaart. De voeding die standaard meegeleverd is daar echter ook niet voor bestemd, dat heft elkaar wel weer redelijk op. De maximale lengte is ongeveer 23,5 cm. Eventuele power connectoren moeten hier nog bij op worden geteld.
Verder is het harde schijven systeem wel anders dan anders. De harde schijven moeten overdwars worden geplaatst. De voorkant van de harde schijf komt aan de rechterzijde, de achterkant dus automatisch aan de linker zijde. Dit houd dus in dat je niet veel ruimte hebt voor Sata kabels. Deze manier van plaatsen komt zonder twijfel de ruimte ten goede, ideaal vindt ik het echter niet. Het Micro ATX bord past er precies in, er hoeven geen afstandsbusjes geplaatst te worden. De moederbord tray is zo gebouwd dat deze niet nodig zijn.
In totaal kunnen er 3 ventilatoren bijgeplaatst worden. Hierdoor kun je nog een redelijke airflow realiseren. Ik heb zelf geen extra ventilatoren geïnstalleerd. De meeste warmte zal van de processor komen, de ventilator van de voeding alleen zal wel voldoende zijn om de boel koel te houden. Met een dedicaded videokaart zou ik op zijn minst wel een extra ventilator aan de achterzijde installeren.
Alles ingebouwd en aangesloten
Installatiegemak
Het is een kleine kast, daardoor is er minder ruimte dan bij een normale ATX kast. Ik moet echter zeggen dat het nog prima te doen is. Het is even priegelen met de power switch etc. Deze zitten vaak helemaal onderaan het moederbord, die bijna helemaal tegen de onderkant van de kant zit. Daarnaast moet je de SATA kabels ook behoorlijk buigen wil je ze passend maken. Met andere kabels waarvan de connectoren 45 graden gedraaid zouden zijn, is die probleem echter opgelost. Die werden alleen niet bij mijn moederbord geleverd.
De Sata kabel moet even met beleid worden gebogen.
Prijs
Met een prijs van bijna 60 euro is dit niet de goedkoopste kast, je krijgt echter wel een leuke kwaliteit ervoor terug. Zeker met het grote voordeel van het formaat is dit echt een aanrader vind ik.