In 2021 deze powerbank gekocht bij Coolblue en na 3 jaar nog steeds onfortuinlijk de beste powerbank die ik ooit heb gehad. Voornamelijk gebruik ik de Xtorm Fuel Series 4 t.b.v. video-opnamen met een GoPro (ja dat kan!), je kan daarmee mooie lange filmpjes maken als een route van een tram/bus of andere bedenkbare toepassingen; de powerbank levert daar genoeg vermogen voor, dus de belabberde interne batterijtjes van die ondingen kun je in je tas bewaren.
Niet alleen met GoPro's werkt het goed, Raspberry Pi Zero 2 W? Gaat prima, ook een smartphone (waar het oorspronkelijk voor bedoeld is

) werkt uiteraard als een zonnetje. 20W laden is voor mijn doen prima.
Hoewel de Xtorm Fuel Series 4 veel pluspunten levert zijn er ook nadelen, bijvoorbeeld de oplaadtijd en de afwerking. De oplaadtijd is vrij lang, voor mij niet zo'n probleem gezien ik al mijn shots vooraf plan en na gebruik alles meteen aan de lader gooi als het even kan, maar als je een grootverbruiker a la 7 dagen in de week bent doe je er goed aan een andere te kopen. De afwerking is een soort rubber, dat lijkt geweldig maar al bij de unboxing is het zo glibberig als een sidderaal.
Let dus goed op waar je dit product neerlegt/zet voor jouw toepassing.
Warmteproductie is ook een ding, hij wordt redelijk warm, ik kan dit in mijn geval nog enigsinds verminderen door een blower aan te zetten die hem van onderen koelt in een voertuig maar zoals bij alle powerbanks wel hopelijk te begrijpen is:
leg hem niet vol in de zon of voor het raam zonder koeling.
Al met al een prima product, ik lees veel verhalen over slechte BMS of batterijcellen die spontaan ermee ophouden, dat is in mijn geval niet het geval geweest. Maar wellicht heb ik een oude batch en heb ik geluk.
Op het moment van schrijven is dit product vervangen door de Xtorm Fuel Series 5 20.000mAh.