€ 489,99 bij Amazon.nl Marketplace

Xiaomi Pad 6, 6GB ram, 128GB opslag Zwart Review

27 april 2024, laatste update op 27 april 2024, 488 views Rapporteer
Product gekocht 0

Puur qua specificaties lijkt het voor de prijs een heel aardig tablet te zijn en bied Xiaomi op het eerste blik best wel veel.

Pluspunten

• Goed beeldscherm
  • Stevige bouwkwaliteit
  • Adapter meegeleverd
  • Mogelijkheid voor stylus

Minpunten

• HyperOS
  • Niet inclusief stylus

Voor ongeveer 1 week geleden deze Xiaomi gekocht op basis van de goede specificaties echter na een tijdje gebruik viel het tablet mij tegen. De beeldkwaliteit is niets mis mee zeker geziend de relatief lagere prijs net als het chipset.

Echter, meest opvallende vond ik dat je kan zien dat HyperOS, de schil die Xiaomi bovenop Android gezet heeft (nog) niet geoptimaliseerd is voor tablets. Opvallend vond ik al meteen bij de eerste opstart dat het tablet in portrait mode hangen bleef. Ook na de eerste installatie gebeurde het regelmatig dat het tablet plots naar portrait mode sprong en niet wisselde naar landscape. Een ander storend punt van HyperOS vond ik de indeling qua instellingen die vaak op erg onlogische plaatsen stonden en verspreid waren. Display instellingen die op totaal andere plekken stonden en het vaak een zoekwerkje was waar wat nu stond.

Verder vind ik het jammer dat het tablet met een stylus kan werken echter dat deze niet standaard erbij geleverd word. De stylus kan alleen los erbij gekocht worden voor een naar mijn mening relaitef hoge prijs van gemiddeld 80 euro. Meerdere merken waaronder Samsung en Lenovo bieden voor ongeveer dezelfde prijs tablets inclusief stylus aan.

Samengevat, puur qua specs een goed tablet maar in gebruik geen prettig tablet.

Heb jij ook een Xiaomi Pad 6, 6GB ram, 128GB opslag Zwart?