€ 93,- bij bol

Elgato Wave Mic Arm Review

26 april 2024, laatste update op 26 april 2024, 249 views Rapporteer

Ik ben voor de Elgato Wave Mic Arm gegaan i.p.v. de Rode PSA1+ om twee redenen: service en plaatsing logo. Zie hieronder mijn uitgebreide toelichting.

Pluspunten

• Ziet er goed uit
  • Veelzijdig

Minpunten

• Beetje stug

Allereerst een reactie op de review van DhrRob. Ik vermoed dat hij het over een andere arm heeft. Ik denk een LP (low profile) arm van Elgato.

De kabelgoot van de Wave Mic Arm is afgedicht met (een soort) rubber en laat overigens niet los.

Design
De arm ziet er goed uit en hij is stevig gebouwd. Het extra gewicht (counterweight) had wel iets mooier afgewerkt mogen zijn.

Veelzijdig
De arm is voorzien van een verlengstuk van 15 cm, wat handig kan zijn als je de arm over iets heen wil laten komen - hoewel hij zonder dit verlengstuk in ieder geval over mijn 21" monitor zou kunnen. Of je kan dit verlengstuk gebruiken als je erbij wilt staan. Ik heb dit niet getest, maar ik ga ervan uit dat het makkelijk kan.

De balhoofd is heel handig en kan in verschillende posities worden gezet. De schroefdraad is in drie verschillende maten: 1/4", 3/8" en 5/8". Dus vele soorten mics, camera's en accessoires kunnen eraan worden vastgemaakt.

Monteren
Het vastdraaien van de klem had iets prettiger gemogen. Er zit een knop op de hendel om ervoor te zorgen dat je hem terug kunt draaien zonder dat de klem losser gaat zitten, maar dit verloopt niet echt heel soepel en met overtuiging. Uiteindelijk doe je dit ook maar een (paar) keer in al die tijd dat je dit ding in bezit hebt. Dus, ach ja. Niet zo erg.

Beetje stug
Het viel me gelijk op dat het bewegen van de arm niet heel soepel gaat. Ik had het zeker anders verwacht, als je de video's op YouTube bekijkt. Nou heb ik er een lichte mic (60g) op zitten (heb het hier over gehad met Elgato voordat ik hem kocht), maar je moet toch ook nog best wat kracht gebruiken om de arm te verplaatsen. En je merkt ook dat er intervallen zijn waar de arm als het ware in klemt. En in de ene positie wil de arm vanzelf omhoog gaan en in de andere weer niet. Uiteindelijk, met een beetje geduld kan ik de arm in mijn situatie prima gebruiken.

Heb jij ook een Elgato Wave Mic Arm?