Xiaomi 12, 8GB ram, 128GB opslag Blauw Review
23 april 2024, laatste update op 23 april 2024, 192 views
Rapporteer
Product gekocht
Dit is een middenklasser voor een ok prijs, maar heeft ook zijn mindere kantjes.
Minpunten
- scherm in zonlicht
- geluid
- touchscreen
- cpu kracht
3 van 5 sterren (Voldoende)
Nu bijna 1 jaar in gebruik, ik kwam van een Mi 9... Het kleinere scherm valt toch tegen, ik mis het leesgemak op een groter scherm. De accu presteerde in het begin slecht, maar na een update is dat opgelost. Het meest erger ik mij aan het scherm, in zonlicht zie je amper iets staan, ondanks de intensiteit op het maximum staat en het scherm vrij warm wordt, ik moet echt schaduw opzoeken om iets te kunnen lezen! Ook het geluid valt tegen, de stereo opzet met een speaker aan weerszijden is een goed idee, maar het volume kon veel beter. Er zit ook geen punch in, alles klinkt te schel alsof er een low cut op staat vanaf 500Hz! En als je het scherm kantelt om bv. te gamen of om een video te zien, dan bedek je heel vaak 1 vd 2 speaker uitgangen met je handpalm waardoor het geluid heel dof klinkt... niet zo handig! Ik ervaar ook zeer regelmatig niet responsief touchscreen, ik ben iets aan het typen en het voorgestelde woord kan ik dan niet selecteren. Rest nog de CPU, de Mi 12 is zeker niet sneller dan de Mi 9, sommige apps laden zelfs trager... Voor de rest is hij wel robuust gebouwd en de prijs valt wel mee, maar je krijgt er geen werkpaard voor.