Point of View Mobii Tegra Tablet 10.1" 512MB Zwart Review

niewie Newbie
21 december 2010, laatste update op 21 december 2010, 7.843 views

Point of View Mobii Tegra Tablet 10.1" 512MB Zwart

Toen ik de POV 10.2" bij ITS in de winkel had bekeken was ik zwaar teleurgesteld: de tablet reageerde zeer traag, internetten ging super sloom, en zelfs als de hele pagina was ingelezen was die niet vooruit te branden. Omdat dit totaal niet klopt met de specs, heb ik 'm toch besteld, en inderdaad, niks aan de hand, loopt als en zonnetje.
De flash ondersteuning is nog niet beschikbaar en wordt in de handleiding en op het scherm toegezegd.

Pluspunten

• De POV 10.2" is een mooi uitziend tablet.
  • De respons snelheid is voldoende om lekker mee te werken
  • Software om de android market te openen wordt meegeleverd
  • Mooi scherm
  • Touch bediening is lekker licht

Minpunten

• Software is onder de maat: weinig beschikbaar, werkt slecht, loopt vast
  • Bedieningsknoppen zijn onhandig, geen home knop bovenop.
  • Geen eigen opslag, je moet er een micro SD bij kopen
  • Kwaliteit scherm onder kijkhoek onacceptabel

3 van 5 sterren (Voldoende)
Wat me erg tegenvalt is het scherm: in de horizontale stand om bv een film te kijken is het display erg gevoelig voor de kijkhoek: pal loodrecht is ok, iets naar boven te licht en iets naar beneden (denk aan 10-20 graden) is het al te donker om alles te zien. Bij 30-40 graden zie je al inverse kleuren. Dit betekent in praktijk, als je de tablet voor je hebt liggen, dat je weinig ziet. Als je het display 180 graden draait, dus eigenlijk op de kop kijkt, is dit wel beter, maar niet alle apps ondersteunen dit (youtube in ieder geval niet).

Het is me nog niet gelukt om mijn gmail account te activeren.

Ik denk dat deze binnen de afkoel periode weer retour gaat.

Heb jij ook een Point of View Mobii Tegra Tablet 10.1" 512MB Zwart?

Weten we ook waarom nVidia Tegra bijna niet terug gezien wordt in eind producten.
Het is dus gewoon te traag.
heb je t hele verhaal wel gelezen??
8)7
Daarom dat het gerucht loopt dat nvidia tegra gaat gebruikt worden als reference design voor de android honeycomb tablet.
niet geheel mee eens niewie,
kijkhoek houd inderdaad niet over.
kan gewoon op de android market.(Zie forum pov hier op tweakers).
momenteel het snelste tablet op de markt die je ook echt kunt kopen.
youtube draait gewoon mee (tap 2* op scherm :) full screen).
Vergeet echter niet te updaten naar de nieuwste firmware v1.07 of zet er de rom op van de Vega met powerpack te vinden bij modaco (eigen risico) schijn je zelfs de spelletjes fullscreen te krijgen.
Aangezien over een tijdje gingerbread beschikbaar komt moet het beter gaan voor de tablets want vergeet niet je draaid nu met je tablet een telefoon os met een schil.
Ook op het forum kun je flash nu al werkend krijgen.
Kan er xvid + srt mee afspelen etc en fullhd schijnt ook te werken.
Laten we eerlijk zijn android is geen windows en een tablet is meer iets om erbij te hebben
lekker snel dingen checken mobiel en snel maar een vervanger van lap of desktop zal het op korte termijn zeker niet worden.
Lol getypt op een pov mobii tegra2.

[Reactie gewijzigd door MisterT2006 op 23 juli 2024 16:30]

Anoniem: 389843 31 december 2010 19:45
hey,

Ik vroeg me af kun je hem ook aan sluiten op de pc en een film die op de tablet staat op de tv kijken? en zit er ook een hdmi kabel bij of moet je die los kopen zo nee wat voor kabel heb ik dan nodig? Wat zit er verder nog in de doos?
Loopt als een zonnetje? Ik schrok me rot van de week in de Its.

Maakt een sd kaart erin zoveel verschil dan? (leg eens uit)
Ter aanvulling op bovenstaande:

De SD-kaart is nodig om foto's en films te kunnen kijken. De galerie opent niet eens zonder sd kaart. Ook de android market werkt niet zonder SD.

Ik ben al 26 jaar in de gadgets en heb nu een aantal maanden de galaxy android telefoon. Die heeft het vanaf het begin gewoon prima gedaan: binnen 10 minuten waren m'n agenda, emails en contacten netjes gesynct, apps werken naar behoren, enzovoort. Dan is de POV een teleurstelling.

Ondertussen heb ik ook de Archos gekocht: wat minder snel dan de POV, maar ze hebben het wel veel beter voor elkaar. Kijkhoek is nu de andere kant op een probleem, maar dat is minder storend.

De POV gaat nu inderdaad retour. Maar voor mensen die wat langere termijn visie hebben en wat meer willen hobbyen, zoals MisterT2006, is het voorlopig de beste keus omdat er gewoon meer power in zit.
Ik kan via de ps3 films afspelen die op mijn pov mobii tegra staan.
Mijn tablet is dan een dlna server.
Net als muziek en fotos.
Verder kunt je gewoon wireless bestanden met je pc uitwisselen via wifi.
Je kunt hem ook via hdmi aansluiten maar de kabel wordt er niet bijgeleverd.
Aan de kant van het tablet zit een mini hdmi aansluiting en aan je tv een gewone.
Bij mijn pov zat een usb kabel 2* male waarmee je hem kunt benaderen via de pc om hem te flashen.
En een cd voor de pc
Verder zit er nog een adapter en een hoes waarin je het tablet in kunt stoppen.
Het beste kun je er beter meteen een sd kaartje erin kopen wat dan werk hij veel sneller.
En als gezegd het is een tweakersgadget dus heb je er geen zin in koop een ipad.
Btw google agenda werkt ook gewoon en syncen ook.
Kijk anders eens op het Pov forum hier op tweakers.
Gr MisterT2006