Samsung WF0806Z8E Review

22 april 2024, laatste update op 22 april 2024, 211 views Rapporteer
Product gekocht 0

Mooie en degelijke machine, die bovendien bijzonder stil is.
Soms horen wij een wasmachine draaien, maar dan is het die van de buren.
Helaas waren er toch wat reparaties nodig.

Pluspunten

• Degelijk gebouwde wasmachine.

Minpunten

• Niet geheel probleemloos.

Toen de machine vier jaar oud was, kwam hij niet meer op toeren, wilde niet meer centrifugeren, ook niet tussen wassen en spoelen.
Gelukkig hadden wij extra garantie bijgekocht, anders was het aardig duur geworden.
Trillingssensor/balanssensor is vervangen, printplaat, schokdempers, NIETS hielp.
Zelfs zonder was erin kwam hij niet op toeren!
Uiteindelijk bleek een van de circa tien spoelen van de motor defect.
Met het menselijk oor niet te horen dat de motor onregelmatig draaide, maar voor het gevoelige balanssysteem voldoende om er telkens de stroom af te gooien.
Nieuwe motor erop (10 jaar garantie op de motor) en probleem opgelost...
Die gein heeft wel ruim twee weken geduurd.
Nu na twaalf jaar is het elektronische deurslot kapot gegaan, na telkens opnieuw proberen deed hij het uiteindelijk.
Tijd voor een nieuw slot, voor € 20,98 inclusief verzendkosten lag het in de brievenbus.
Het monteren viel niet mee, maar nu ik weet hoe het moet zou ik het binnen een half uur kunnen i.p.v. bijna twee uur.
Gezien de goede lagers, koolborstelloze motor, keramisch verwarmingselement en degelijke bouw kan hij wellicht nog een jaar of vijf mee hoop ik.

Heb jij ook een Samsung WF0806Z8E?

Update,
Het deurslot krijg je met de hand bijna niet, ik helemaal al niet, in positie.
Bijna ten einde raad, heb ik het met een schroevendraaier in het gat van het deurslot
het slot lichtjes naar links geduwd, tot mijn grote verbazing schoot het moeiteloos meteen op zijn plaats, alleen nog twee schroefjes aandraaien.
Daarna het bovenblad nog terugplaatsen, klaar!