€ 1.199,- bij Amazon.nl Marketplace

Samsung Galaxy S23 Ultra, 12GB ram, 512GB opslag Groen Review

lb2001
22 april 2024, laatste update op 22 april 2024, 172 views Rapporteer Product gekocht

Samsung Galaxy S23 Ultra, 12GB ram, 512GB opslag Groen

Pracht telefoon. Wel duur, maar ik mag wel verwachten dat deze een lange tijd mee gaat. Maakt prachtige fotos, accuduur is een keer niet om te janken, en is natuurlijk supersnel.

Pluspunten

• Snel
  • Prachtig scherm
  • Goede accuduur
  • Goede camera

Minpunten

• ..toch die bloatware
  • Prijs

Accuduur
Voordat ik deze telefoon had aangeschaft heb ik eigenlijk alleen maar Exynos toestellen gehad. De Note 10+ was dan nog prima te doen, maar de Note 20 Ultra was qua accuduur een ramp. De S23 Ultra was dan ook een 'frisse adem': in plaats van elke dag opladen (of zelfs voor het eind van de dag), kan het ding zo 2 dagen mee voordat ik hem weer moet opladen. Die Snapdragon SoC is dus stukken efficiënter dan die Exynos chips.

Scherm
Maar goed, volgende punt: het scherm. Had toch een anti-glare coating willen zien, maar goed, het niet hebben daarvan vind ik ook geen probleem. Ik had die wens van te voren ook niet, dus daar ga ik ook geen minpunten voor geven. Verder: fel en kleurrijk. Niks mis mee.

Camera
De camera is ook prachtig. Ik kan echter niet zeggen dat er zo gigantisch veel verschil in zit dat ik om die camera nou zou upgraden. De Note 20 Ultra kon ook prima foto's maken. De 200MP modus voegt naar mijn inzicht niet al te veel toe.

Snelheid
Snelheid is verder ook niet iets wat ik heel erg merk, of ik let er gewoon niet op. Wat ik wel weet is dat het ding mij toch elke keer weer inhaalt met 'nadenken'.

Software
Een nadeel is toch de bloatware. Ja, je kan het verwijderen, maar ik hoef niet al die Microsoft troep voorgeïnstalleerd te hebben, tenminste geen OneDrive en LinkedIn. Toch zonde dat Samsung deze 'sponsor-deals' verwerkt in hun vlaggenschip telefoons. Daarnaast een resiment aan Google apps, maar dat ligt vanzelfsprekend meer bij Google zelf.
Verder is de OneUI skin nu aardig volwassen, en naar mijn inzien een mooie toevoeging. Je kunt standaard al van alles instellen en aanpassen, en met Samsung's Good Lock kun je helemaal te kust en te keur wat betreft personaliseren en instellen.

Speakers
Wat kan ik hier over zeggen? Ik kan iedereen verstaan die mij belt, en prima filmpjes kijken en prima de boel verstaan. Het is natuurlijk geen HiFi, maar voor telefoonspeakers klinkt het geheel prima.

Extra functies
Dan nog de S-Pen. Tja. Valt verder niks op aan te merken, ik vind het een handig ding als ik niet (goed) op de sluiterknop kan drukken, of ik even iets moet krabbelen op een schermafbeelding.

Conclusie?
Al met al een prima toestel, al zou het Samsung sieren niet meer van die bloatware mee te leveren. Daarnaast aardig prijzig, al is dat niet exclusief bij Samsung het geval.

Heb jij ook een Samsung Galaxy S23 Ultra, 12GB ram, 512GB opslag Groen?