€ 216,99 bij NBB.com

ASUS ROG LOKI SFX-L 850W Platinum White Edition Review

18 april 2024, laatste update op 18 april 2024, 178 views Rapporteer

Aangezien de selectie van witte SFX voedingen erg beperkt is en geluidsontwikkeling belangrijk voor mij is, heb ik de ASUS voeding gekocht.
Tot nu toe kan ik geen negatieve ervaringen delen over de geluidsontwikkeling of het niet stoppen van de ventilator. De voeding is erg stil als de ventilator draait. Hierbij moet worden opgemerkt dat de ventilator bijna nooit draait in mijn kast. De PSU wordt ook niet bijzonder warm.
De PCIe 5.0 kabel voor de nieuwste generatie GPU is natuurlijk ook een pluspunt.
Voor een SFF-kast zijn de modulaire kabels nog iets te lang.
Helaas is de PSU vrij duur (eén ster afgetrokken), zelfs in vergelijking met andere fabrikanten, niet alleen de ATX-modellen.

Pluspunten

• ROG Kwaliteit. Voelt waardevol
  • RGB Verlichting (Sync met mainboard)
  • PCIe 5.0 modulaire Kabel
  • Witte kleur
  • Witte kabel

Minpunten

• Duur
  • Alleen maar het 850w model in wit
  • Kabel een inkeping te lang voor SFF-behuizing
  • Alleen SATA-kabel met 4 aansluitingen. Veel te lang voor SFF case.

Ik moet toegeven dat ik het moeilijk vond om deze voeding te kopen. Op het net zijn een aantal negatieve berichten/ervaringen te vinden, vooral over het 850w ASUS Loki. Je leest vaak dat de 750w en 1000w modellen minder problemen veroorzaken. Helaas zijn deze alleen verkrijgbaar in het zwart.
Aangezien de selectie van witte SFX voedingen erg beperkt is en geluidsontwikkeling belangrijk voor mij is, heb ik de sprong gewaagd.
De voeding is erg stil als de ventilator draait. Hierbij moet worden opgemerkt dat de ventilator bijna nooit draait in mijn kast. Alleen als ik mijn computer benchmark, kan de ventilator opstarten. Tijdens normaal PC gebruik en tijdens het gamen (met vsync), start hij niet op. Ik heb deze ervaring gehad met een 7600x of 7900x3d CPU in combinatie met een RTX 4080. Ik geloof dat als je onder de 400W blijft, de ventilator niet aanslaat.
De PSU wordt ook niet bijzonder warm.
Het vakmanschap is trouw aan ROG. In het wit, met de RGB-verlichting, is de voeding echt heel aantrekkelijk. Ook al zien de kabels er in de verpakking niet echt sneeuwwit uit, dit valt niet op in de behuizing met RGB-verlichting (zie foto).
Ik ben blij dat ASUS niet heeft gekozen voor zwarte pluggen zoals sommige aftermarket kabels.
Voor een SFF-kast zijn de modulaire kabels nog iets te lang.
Helaas is de PSU vrij duur, zelfs in vergelijking met andere fabrikanten, niet alleen de ATX-modellen. Desondanks heb ik geen spijt van de aankoop. Gezien de prestaties en functies hoop ik dat de LOKI nog enkele jaren dienst zal doen voor toekomstige componenten.
(Machine vertaald uit het Duits)

Heb jij ook een ASUS ROG LOKI SFX-L 850W Platinum White Edition?