Braun Series 8 8330s Review

18 april 2024, laatste update op 18 april 2024, 664 views Rapporteer

Mijn review gaat over gebruik bij droogscheren, ik heb het nog nooit nat gebruikt (sta ook altijd kort onder de douche)(milieu).
Er zijn veel types S8 en mij is niet duidelijk wat de toegevoegde nummers nu betekenen en wat de verschillen tussen de apparaten zijn, lijkt mij weinig uit te maken.
Een punt blijft: niet te hard op de huid drukken, zeker niet bij een gevoelige huid en controleren of je niet iets overslaat.. Voor mensen met een gevoelige huid blijft het ongeschikt.
Niet voor iedere huid, dus 4 **** anders waren het er 5 geweest
Dit apparaat heb ik als retourgoed gekocht, geen € 190 maar 80 (alleen zat de oplaadstandaard er niet bij maar de kabel met geintegreerde oplader wel)

Pluspunten

• snel effect
  • goed effect
  • weinig lawaai
  • niet zo heftig voor de huid als een mesje (gilette, wilkinson etc)
  • nat en droog scheren

Minpunten

• huid moet wennen
  • niet zo voor gevoelige huid
  • goed schoonmaken is wel een dingetje
  • omdat er ook nat mee kan worden geschoren werkt het apparaat niet als de stroomkabel (opladen) is aangesloten
  • nieuw scheerblad = nieuwe scheerkop = € 38!

Nadat ik het Braun apparaat van mijn schoonvader ruim 55 jr geleden moest lenen heb ik altijd Braun scheerapparaten gehad. Daarvoor Remington en Philips maar die bevielen niet. Het Braun scheerapparaat evolueert steeds meer: minder lawaai, sneller, lichter, ergonomisch goed, minder prikkelend voor de huid..
Eerder een review van een S5 maar na aankoop van deze S8 is die naar mijn kleinzoon gegaan die er blij mee is. Een oudere zware serie 5, type 8995 houdt ik als reserve.
Let op, er zijn ook wat oudere types 8 op de 2e handsmarkt. Mijn review gaat over de recentere. Kijk maar bij de diverse verkopers hoe die eruit zien.
Schoonmaken!. Vroeger, bijv. bij mijn 'oude' serie 5 /8985 en daarvoor, bestond de kop uit een dubbele mes (grote verbetering tot typen ervoor met een mes) met een kop waarin het scheerblad zit. Dit type S8 heeft dat allemaal geïntegreerd waardoor het niet zo makkelijk is te reinigen met het borsteltje. Ook valt er nog steeds 'gemalen baardhaar' uit de spleten aan de zijkant van de scheerkop.
Er bestaan sets met een automatisch schoonmaaksysteem, de kop wordt dan gespoeld. Bij een oudere S5 /8995 was dat een dure grap. Bij deze zal het waarschijnlijk hetzelfde zijn.
Ik maak al jaren schoon als volgt:
2 flesjes alcohol , zet erop nr 1 en 2 (kruidvat, ongeveer € 2/stuk). Ik giet het flesje half in een plastic bakje oid. Na de kop met de hand te hebben uitgeborsteld en uitgeklopt spoel ik de kop nog op het apparaat met ingeschakelde motor in de vloeistof (scheerapparaat staat dus ondersteboven). Dan eruit en troebel geworden alcohol weer in het flesje. Dan nog eens met flesje 2. Dat wordt dus nooit zo vies als spul in flesje 1. Dan laten uitlekken en droog wordt het vanzelf in de lucht.
Bij de eerstvolgende keer voorzichtig van het flesje in het schoonmaakbakje want het viezige spul ligt op de bodem en gaat anders mee.
Na een aantal keren schoonmaak, zo'n 5-6x, de flesjes in de grijze ton en schone kopen. Badder potje ook naspoelen en drogen, uiteraard.
Kop schoonmaken is nodig als je merkt dat het scheren niet meer zo vlot & goed gaat.
Braun zal met mijn genoemde methode niet blij zijn maar het is stukken goedkoper en even effectief.

Heb jij ook een Braun Series 8 8330s?

Leuk om je review te lezen, heb ook altijd met Braun geschoren behalve het eerste scheerapparaat, dat heb ik van mijn Moeder gekregen toen ik een jaar of 14 was een 2 kops Philips.

Heb nu de serie 9 daarvoor de serie 5 8985 die inderdaad een kop uit 2 delen had maar ik bij deze zo'n schoonmaak unit waar vloeistof inzat en je scheerapparaat daar onderste boven instak, stroom erop en werd hij niet alleen opgeladen maar ook gereinigd.

Heb hem nog in de kast liggen voor nood wat uit kwam toen de 9 defect raakte en ik hem voor 2 weken kwijt was, de oplaadbare batterij in de 5 is niet meer wat het was dus was het scheren met het snoer er aan.

Wat de cijver 8 en die van mij 9 betekent zijn de minuten die ook worden aangegeven op het apparaat die nog over zijn tot dat hij er mee stopt, dus je kan zien of je het klaart voordat hij [echt] opgeladen moet worden.

Om de paar keer spoel ik hem af onder de kraan en na het uitschudden laat ik de kop en het scheerapparaat gewoon drogen, wel doe ik daarna voor ik hem opberg een druppeltje machine-olie erop, ook maak ik de scheerkop één keer in de 3 maanden schoon met spiritus in een bakje omdat de kop huidvet opvang en minder gaat scheren, eigenlijk hetzelfde als jij doet met de flesjes alcohol. Spiertus ontvet ook.

Het scheerblad voor die 9 is op dit ogenblik € 45,00 bij BOL.COM dus ben je nog een spekkoper :)
Hallo,
Leuk om je reactie te lezen! :-)
Dat apparaat bij de 8995 om schoon te maken had ik ook maar het was een dure business dus ik heb die schoonmaker verkocht via marktplaats, destijds €15 voor een pakje van 4 of 5 setjes en na zo'n 3-4 x was het viezig. De batterij is bij mij ook minder, 2e hands gekocht nadat de 2 voorgaande het opeens niet meer deden, en inderdaad, altijd het netsnoer erop. Ik gebruik hem als ik alle tijd heb want het scheren gaat wat langzamer, bij te snel wordt mijn huid toch wel gevoelig.
Het aantal minuten tot ie stopt is inderdaad makkelijk.
Je tip om het af te spoelen onder de kraan en af en toe een druppeltje machine olie, dat ga ik doen. En mischien ook wel de spiritus, staat in de garage en ik doe er niets mee en is ook goedkoper. ;-)
Hartelijke groeten, Ruud