€ 129,95 bij bol Plaza

EZVIZ HB8 Review

15 april 2024, laatste update op 15 april 2024, 1.389 views Rapporteer
Testpanel +2

Mooie beeld-en bouwkwaliteit, handig met geïntegreerde batterij. De grootste afknapper wat mij betreft is het ontbreken van een RTSP-stream zodat hij in een eigen app kan toegevoegd worden. Hun eigen app oogt ook wat rommelig. Je moet even zoeken waar welke optie staat.

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Beveiligingsopties
  • Goede installatieprocedure
  • Zonnepaneel meegeleverd

Minpunten

• Geen RTSP stream
  • Support kan beter
  • Rommelige app

3 van 5 sterren (Voldoende)

Verpakking

Mooi en stevig verpakt. Zonnepaneeltje in een aparte doos, zodat hij zeker niet beschadigd geraakt. Qr-code naar handleiding is tekst, geen link. Doorklikken gaat dus niet. Even kopiëren en plakken in de browser dus. Papieren zou toch alweer iets handiger zijn, hoewel niet nodig gehad.

Installatie

De installatie ging vlot. Hardwarematig en softwarematig.
Hardware
Wat de hardware betreft zitten er drill templates bij, zowel voor het zonnepaneel als voor de camera.
Software
Ook softwarematig ging het vrij gemakkelijk: (verplicht) account aanmaken, ingeven van je thuisnetwerkgegevens en laten verbinden met camera om die netwerkgegevens op te slaan. Daarna kan de stream beveiligd worden met een wachtwoord en zijn de belangrijkste instelopties doorlopen. Nu kan je nog een bedrijfsmodus kiezen. De camera bevat er 4:
  • Voeding aangesloten (Camera blijft opnemen)
  • Hoge prestaties (Videoclip duurt langer dan normaal, maar verbruikt meer energie)
  • Besparing van energie (Videoclip is korter, maar bespaart energie)
  • Superenergiebesparing (Slaapstand. Enkel actieve live-weergave haalt de camera uit slaapstand)

Je kan de bedrijfsmodi ook configureren: aan de hand van tijdstippen, kan overgeschakeld worden van de ene naar andere bedrijfsmodus. Dit kan per dag, per tijdstip. Een voorbeeld voor maandag in screenshot. Het rare is hier dat je niet op dezelfde minuut kan starten waar de vorige eindigt. Het gaat hier dus over “tot en met”, niet over “tot” 22u bijvoorbeeld. In de periodes dat er geen bedrijfsmodus gekozen werd, neemt de energiebesparende modus het automatisch over.

De volgende stap dient om de detectiegevoeligheid in te stellen. Handig hier is de “foutopsporing”: Loop in het gezichtsveld van de camera en krijg een geluidssignaal wanneer hij je gedetecteerd heeft. Zo kan je zeer fijn gaan tunen tot waar je detectie wil.
Daarna zie je dat de camera opgeladen toekomt met ongeveer 62% batterij in mijn geval. Handig om direct mee aan de slag te gaan.
Je kan hem ook de gedetecteerde persoon laten volgen. Ook dit werkt correct.

Abonnement

Hoewel er beloofd wordt dat je altijd aan je beelden kan, wordt er toch gevraagd voor een proefperiode. Ik sla deze stap persoonlijk nog even over omdat ik hier in het algemeen niet zo’n fan van ben. In de camera zelf zit ook 32GB opslagruimte. Dit zou wel even moeten volstaan lijkt mij. Nadeel is dan uiteraard wanneer je camera gestolen wordt, je beelden ook weg zijn. De camera is ook heel makkelijk van de muur te halen, en dat moet ook wanneer je hem alsnog wil opladen aan de lader.

Extra instellingen, kwaliteit en varia

• Hij is eenvoudig te koppelen met o.a. Google Home, Alexa en ifttt. Zo is het mogelijk om je camera te laten streamen op je chromecast, smarttv of Google home hub bijvoorbeeld.
  • De kwaliteit van de beelden is goed te noemen. Ik heb al veel slechtere camera’s gezien. Wegens privacy geen beelden hiervan.
  • De externe verbinding via EZVIZ is niet altijd stabiel. Ik heb een paar keer gehad dat hij niet te bereiken was, ondanks mijn andere camera’s met tinycam wel zichtbaar waren en vlot streamden.
  • Vertaling naar het Nederlands niet altijd helemaal ok. Zo is bv “tips” vertaald naar “fooien”.
  • De camera kan niet worden toegevoegd aan ip-camera apps als bv tinycam dmv bv rtsp. Dit is uitgeschakeld. Ook de workarounds die ik op internet vond, doen het niet. Een grote afknapper wat mij betreft. Wanneer EZVIZ failliet gaat of zijn servers offline haalt, is je camera onbruikbaar en heb je gaten in de muur gemaakt voor neen stuk dood batterij met zonnepaneel.
  • Support (via chat) is niet professioneel. Zinsbouw is moeilijk, antwoorden zijn heel kort en vaak is het niet verstaanbaar wat ze bedoelen. Wanneer ik vraag of de camera nog bruikbaar zal zijn als EZVIZ hun services ooit zou stoppen, krijg ik als enige antwoord: “no service is stopped”.
  • Het is in het begin ook even zoeken hoe je nu filmpjes verwijdert. Je kan ze op verschillende schermen bekijken, maar verwijderen gaat enkel via de tijdslijn.

Vragen? Verzoekjes?

Stel ze maar! Ik beantwoord ze zo juist mogelijk.

Heb jij ook een EZVIZ HB8?