Samsung Galaxy A34 5G, 256GB opslag, Zwart Review

12 april 2024, laatste update op 12 april 2024, 284 views Rapporteer

Leuke telefoon met aangenaam geluid.
Scherm is voor de meeste mensen goed maar voor mij als purist matig door het veranderen van kleuren bij het minimaal kantelen van het scherm.
Batterij houdt het lang vol
Ligt aangenaam in de hand.
Goede telefoon voor jonge kinderen die niet allerbeste kunnen/mogen krijgen.
Ze zullen hier zeer blij mee zijn, gamen, muziek, fel scherm.

Pluspunten

• Speakers, aangenaam geluid
  • Ligt lekker in de hand

Minpunten

• Scherm, matige kijkhoeken
  • Camera erg slecht bij weinig licht

Leuke telefoon voor het geld (aanbieding 178 euro 8/128, midden oosten model).

Teleurgesteld in het scherm. Bij een kleine hoek veranderen de kleuren, bij 5 tot 10 % al. En zo ligt ie dus ook geregeld in mijn hand, iets naar achter leunend, de telefoon kaarsrecht houden in mijn zichtveld gebeurt niet zo vaak en voelt meer als een opdracht. Dat komt er dus op neer dat ik bij elk gebruik kleuren zie veranderen. Dat dit is geaccepteerd als acceptabel verbaast mij. Bij een grotere hoek zal het mij niet storen maar bij normaal hand gebruik wel.

Afijn het is natuurlijk een budget telefoon, maar ik geloof dat de 23u en 24u ook veel meer last hebben van 'color shifting' vergeleken de 22u. Wellicht een nieuwe techniek?

Helaas zoals ik het nu zie in pricewatch zullen de lcd schermen niet meekunnen met de nieuwe brightness 'oorlog', die blijven haken bij +/- 700 nits. Ik kom van de mi10t pro af, die had een fenomenaal lcd scherm, helaas te donker voor buiten gebruik. Pixel 6a had ook een matig scherm, rainbow effect maar veel minder last color shifting dan de a34 zover ik mij kan herinneren.

Terug naar de positieve dingen.

Telefoon ligt heerlijk in de hand qua formaat, gewicht is mooi gebalanceerd.

Geluid is zeer aangenaam tot plus minus 60% volume, daarna neemt neemt de balans tussen bass, mid en hoge tonen sterk af maar dat is vrij normaal voor telefoons.
Overigens wel de lage tonen met de equalizer versterkt maar ook zonder de instellingen te veranderen klonk het aangenaam.

De trilmotor is voldoende maar wel een stuk minder van kwaliteit dan van de pixel 6a.
Als ik er een cijfer aan moest geven, een 6,5. (Heb het op maximaal gezet)

Camera, een verschil van dag en nacht, letterlijk.
Als je in de avond binnenshuis een foto maakt van b.v. een persoon lijkt het wel geschoten met een kruidvat budget camera uit het jaar 2000.
Overdag is het acceptabel tot goed.
Snel plaatjes schieten kan deze telefoon ook niet, bij 5 keer snel klikken krijg je niet meer dan 2 foto's.
Wat mij ook opviel is dat op het scherm een raam achter je hoofd blown out is qua licht (volledige wit) maar op de foto zie je wel de lucht en wolken. Dat komt dus niet overeen.

Koop deze telefoon niet als je mooie plaatjes wil schieten.
Ik was natuurlijk ook wel zeer verwend met de pixel 6a, maar ik kon niet leven met het overhitten van die telefoon vandaar ik nu hier ben beland bij de a34.

Performance is goed, niet speciaal maar voldoende tot ruim voldoende. Ik game niet maar volgens reviewers kan je er redelijk mee gamen.

Batterij houdt het lang vol, daar is al genoeg over geschreven, 9 uur screen on tijd is vrij normaal. Ik heb gelezen dat deze telefoon kieskeurig is met snelladers, mede daardoor kopen mensen een dure samsung lader. Mijn budget action lader doet het prima met het snelladen van deze telefoon, dat is dus een alternatief van rond de 5 euro.

Vingerafdrukscanner werkt prima, niet de snelste maar werkt goed. Wel merk ik dat ik vaak te hoog mijn vinger plaats, de scanner ligt behoorlijk laag maar daar zal ik wel aan wennen.

Heb jij ook een Samsung Galaxy A34 5G, 256GB opslag, Zwart?