€ 509,- bij ALTERNATE.nl

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6 Review

riesg
12 april 2024, laatste update op 12 april 2024, 384 views Product gekocht

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Zeer aan te raden kaart, degelijk gebouwd en met 16GB geheugen redelijk toekomstbestendig.

Pluspunten

• Stille kaart
  • Led verlichting op de zijkant
  • Stevig gebouwd, veel metaal
  • Inclusief steun tegen doorzakken

Minpunten

• wellicht forse afmeting, zal niet in iedere kast passen

Deze kaart heb ik nu een aantal weken in bezit en ik moet eerlijk zeggen dat je amper merkt aan het geluid dat deze kaart in je pc zit. De fans in m'n kast maken nog meer lawaai.

Via een kapotte 1070Ti door naar een tijdelijke RX570 en nu deze kaart als vervanging en upgrade aangeschaft en tot op heden geen spijt van gehad. Alhoewel ik toch de neiging had om een kaart uit het groene kamp ben ik blij met deze AMD kaart.

De TUF uitvoering is extra stevig en dat is ook te merken als je de kaart in de hand houdt. De kaart is zwaar maar voelt wel degelijk aan. Ik heb specifiek gekozen voor deze TUF kaart aangezien ik ook een Mobo (Z490) en PSU (1000W) van TUF heb en dat werkt met Aura dan weer net wat lekkerder dan alles door elkaar.

Installeren was een fluitje van een cent, er wordt een steuntje bijgeleverd tegen doorzakken wat meteen ook dienst kan doen als schroevendraaiertje en de steun heb je wel nodig aangezien de kaart wel redelijk wat gewicht meebrengt. Bij mij is de kaart geinstalleerd in een Bequit Base 500dx en daar past het ruim in maar gezien de afmeting zal het niet zomaar in iedere kast passen.

Installeren van de drivers was geen probleem, oude software van AMD deinstalleren, kaart erin en nieuwe software en drivers installeren en draait vanaf het eerste moment als een zonnetje.

Ondanks dat de prijzen nog steeds redelijk fors zijn was dit voor mij de keuze waar ik nog redelijk mee kon leven, de 16GB geheugen op de kaart speelde hier flink in mee.

Al met al een aanrader, zeker als je zoals ik 3440x1440 speelt, alles op high of ultra zonder enig probleem. Ik ben zeer tevreden.

Heb jij ook een ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6?