€ 478,- bij Amazon.nl Marketplace

ASUS Dual Radeon RX 7700 XT OC Edition 12GB GDDR6 Review

28 maart 2024, laatste update op 28 maart 2024, 313 views Rapporteer

Dankzij de BBG van tweakers kwam ik op de AMD RX 7700XT uit, een aangeraden kaart voor te gamen op 1440p (60Hz). Aangezien ik graag systemen bouw rond stilte, heeft Asus toch altijd een streepje voor door hun kleine switch-knopje op de kaart met de keuze "Performance" en "Quiet".

Pluspunten

• Stil
  • "Betaalbaar"
  • Geen coilwhine
  • Cashback tot 06/04/2024

Minpunten

• 2,5 slot-koeler

Dankzij de BBG van tweakers kwam ik op de AMD RX 7700XT uit, een aangeraden kaart voor te gamen op 1440p (60Hz). Aangezien ik graag systemen bouw rond stilte, heeft Asus toch altijd een streepje voor door hun kleine switch-knopje op de kaart met de keuze "Performance" en "Quiet" BIOS. (Zie foto)

In combinatie met een Fractal Meshify 2 compact , een fan-profiel op het moederbord "Silent" en een silent GPU tweak profiel, werd deze kaart tijdens het gamen max 69° , ik denk dat ik hier nog wel wat finetuning te doen heb, persoonlijk mag en kan dit iets koeler.

Coilwhine heb ik tot nu toe niet kunnen waarnemen.

Ik was eigenlijk eerst aan het kijken om de RTX 4060 te nemen (als upgrade voor de GTX 1060) maar die is voor 1440p eigenlijk niet zo geschikt. De 4060 Ti was dan de volgende stap, zeer zuinig, maar slechts 8Gb ram. En toen viel mijn oog op de RX 7700 XT van Asus: minder zuinig maar wel sneller dan de RTX 4060 Ti , 12Gb ram i.p.v. 8Gb EN door een cashback van Asus van 80 Euro ook nog goedkoper dan de 4060 Ti. Je zou gek moeten zijn om 12 FPS extra (gemiddeld , zie BBG) te laten liggen.
Het pluspunt "betaalbaar" , staat tussen quotes, ik blijf grafische kaarten duur vinden, maar in vergelijking met de rest , komt deze er dan toch wel beter uit. (met cashback: zie https://promotion.asus.com/nl/nl/amd-cashback )

Let op, maar dat is zoals met de meeste kaarten tegenwoordig: deze neemt 2,5 slot van het moederbord in beslag.

Heb jij ook een ASUS Dual Radeon RX 7700 XT OC Edition 12GB GDDR6?