Grounded, Xbox One Review

29 maart 2024, laatste update op 2 april 2024, 192 views Rapporteer

Grounded is ooit begonnen in de Gamepass als een preview en inmiddels volledig uit, het is een zeer vermakelijk en uitgebreid spel die je alleen of met je vrienden kan spelen. Ik heb zelf al teveel uur in Grounded zitten ook al in verschillende werelden gespeeld met vrienden, je kan gerust zeggen dat Grounded een zeer vermakelijk open-wereld survival spel is met ontzettend veel mogelijkheden.

Pluspunten

• Vernieuwend
  • Controls
  • Vrijheid in keuzes
  • Co-op
  • Grafisch
  • Krijgt nog steeds nieuwe content

Minpunten

• Geen minpunten gevonden

Toen Grounded uitkwam als preview in de Gamepass, ben ik het spel op de gok gaan spelen omdat het er interessant uitzag. Maar dat ik zo verrast zou worden had ik nooit verwacht, want het was op een gegeven moment zelfs zo erg dat ik er een beetje verslaafd aan dit spel raakte. Had het zelf niet in de gaten maar ik probeer echt elk uur te spelen en verder te gaan met mijn basis die ik zo graag wou uitbreiden. Grounded is inmiddels al volledig uitgebracht en heeft ontzettend veel updates gehad, het is niet meer het spel die ik toen leerde kennen want het is zoveel meer door alle nieuwe content.

In Grounded draait het erom dat jij moet ontdekken wat er nou precies met je is gebeurd, want je begint met je personage naar keuze tussen het gras. Je bent blijkbaar gekrompen en daardoor moet je zien te overleven tegen de dieren die normaal gesproken onder je voeten leven en normaal geen bedreiging zouden kunnen vormen, maar nu kan een mier al je dood betekenen. Door missies uit te voeren en verschillende Onderzoekslaboratorium's te ontdekken en deze weer aan te zetten, kom je als speler steeds dichterbij de waarheid.

Je kan de wereld van Grounded alleen ontdekken, maar je hebt ook de keus om dit met 3 andere spelers te doen. De een kan dan op avontuur gaan om zo materialen te verzamelen voor de basis die gebouwd word of jullie kiezen ervoor om samen op avontuur te gaan om zo even die onverslaanbare spin of andere vijand te verslaan. Als je met z'n tweeen bent kan dat in je voordeel werken want zo kan de een het dier afleiden waardoor de ander schade kan doen.

Gelukkig is er ook de mogelijkheid om je eigen wereld te delen met een andere speler en kan die gene er een kopie van maken, zodat jij de veranderingen niet in je eigen wereld ziet. Er is ook nog de mogelijkheid om je wereld te delen met andere mensen zodat hun erin kunnen wanneer jij offline bent. Dan zie je de wijzigingen en vooruitgang die in de wereld is gedaan wel wanneer je weer gaat spelen, dit vind ik zelf een geweldige optie want zo hoef je niet telkens af te spreken wanneer iemand online is.

In de grote boze wereld van Grounded kom je veel gevaar tegen, van spinnen en mieren tot aan mijten die je het zeker zuur kunnen maken. Elke vijand heeft zijn eigen zwakte en die ontdek je pas nadat je er een hebt verslagen, je kan zelfs een gouden kaart vrijspelen van elk dier als je er genoeg dood. Dit zorgt er helemaal voor dat je ze makkelijker dood!

Elk dier heeft ook zijn eigen materialen die ze achter laten in de wereld nadat jij ze hebt neergehaald, dus het is zeker van belang dat je op avontuur gaat en verschillende dieren neerhaalt. Ook als je het na 10 keer niet lukt om die vervelende grote Wolf Spider neer te halen, zou ik zeker doorzetten tot je hem uiteindelijk wel neerhaalt. Want daarvan krijg je weer sterkere materialen zodat je de volgende weer makkelijker neer zou kunnen halen, zo klim je dus heel langzaam omhoog op de ladder en er komt een moment dat je door de wereld heen wandelt zonder zorgen.

Je begint zonder armor of wapens in de wereld van Grounded, maar al vrij snel ontdek je de mogelijkheid tot craften. Waarmee jij armor of wapens kan maken om zo jezelf te sterker te maken tegen het gevaar in de wereld of om juist weer nieuwe resources te ontdekken, die er dan ook direct weer voor zorgen dat je nog sterkere wapens kan maken. Je komt alleen op best snel op een punt dat je materialen nodig gaat hebben van de dieren, waarvan sommige best vriendelijk of makkelijk te doden zijn en sommige juist het tegenovergestelde.

Durf je het aan om gevechten aan te gaan waarvan jij twijfelt of je ze wel kan winnen? Dit word natuurlijk beloond met leuke materialen waarvan je betere armor of wapens maakt, dus mijn tip bij Grounded is dat je altijd de uitdaging aan moet gaan.

Naast dat jij als speler je eigen armor en wapens kan craften is het ook heel belangrijk dat je een eigen basis opbouwt van de materialen die je tegenkomt in de wereld, je eerste basis begint natuurlijk heel simpel en klein. Maar dit is dan wel direct je thuis, waar je spullen kan opslaan in kisten en verschillende recepten kan koken of craften. Ook kan je hier slapen in een bed, zodat je de nacht overslaat, want dan zijn er veel meer gevaren in de wereld.

Door de tijd heen zal je thuisbasis steeds groter en luxer worden door de betere materialen die je vrijspeelt, de mogelijkheden zijn hierin echt eindeloos want je hebt de beschikking tot verschillende structuren zoals vloeren, muren, daken en meer! Sommige basissen dienen meer als een decoratief doel, terwijl andere juist weer sterker en nuttig kunnen zijn bij het verdedigen tegen vijanden.

Uiteindelijk zal je een heel ziplijnen systeem hebben opgebouwd om zo veel sneller aan de ene kant van de map te kunnen komen, hiervoor moet je wel veel spinnen hebben gedood want het vraagt veel spinnenweb voor een heel systeem. Maar de snelheid om je snel in de wereld te verplaatsen is echt een grote winst, want soms kan je al een halve dag onderweg zijn om naar de ene kant in de wereld te komen.

Je zal wel denken van huh, huisdieren in Grounded? Jazeker dat lees je goed, want de ontwikkelaar heeft het mogelijk gemaakt dat sommige dieren kan temmen en zo je huisdier worden. Dit is een unieke maar leuke toevoeging aan het spel, want zo is er altijd wel iemand blij als je thuiskomt na een lang avontuur!

Dat zijn niet de enigste voordelen in dit verhaal want jouw pet zal jou van een kleine buff voorzien en dient als jouw persoonlijke pakezeltje met tien extra inventory slots. Je kan zelfs armor maken voor jouw huisdier.

Natuurlijk moet jij wel je huisdier gelukkig houden want als een huisdier ongelukkig wordt, zal het andere, minder gelukkige animaties vertonen. Door ze hun favoriete voedsel te voeren, ze te bezoeken/met ze op avontuur te gaan of ze te aaien, blijven ze gelukkig. Hoe gelukkig je huisdieren zijn kan worden bekeken in hun huis die je voor ze hebt gebouwd.

Ik heb inmiddels teveel uur in dit spel zitten en het verhaal al helemaal uitgespeeld, ik ben eerst begonnen in een wereld alleen en toen later samen met Uchiha tijntje van Tweakers. Samen hebben wij het verhaal uitgespeeld en nu zit ik in weer een andere wereld met mijn zwager waar wij veel te sterk zijn en zonder zorgen door de wereld lopen!

Grafisch ziet Grounded er heel goed uit, ze hebben een levendige wereld neergezet waar om elke hoek het gevaar op de loer kan liggen. Grounded bied genoeg uitdaging en variatie met een grote open wereld waar heel veel mogelijk is! Heb je dit spel nog niet gespeeld? Dan is het zeker een aanrader.

Heb jij ook een Grounded, Xbox One?

Hele leuke review, je hebt me nu wel nieuwsgierig gemaakt met deze review, ga hem op mijn later speel lijst zetten, maar ga hem zeker een keer spelen.