Samsung SMT-C7140 Review
Eerste apparaat ging na twee maanden in storing, opgestuurd naar Selectro. Daar duurde het drie weken om er achter te komen dat hij niet meer te repareren was. Via Samsung en leverancier ( Redcoon ) een ander ( nieuw ) apparaat toegestuurd gekregen, dit duurde ook weer twee weken. Nieuw apparaat werkte niet ( alleen Nederland 1 was te zien ). Vervolgens deze ook deze weer opgestuurd naar Selectro. Na een week geïnformeerd, maar apparaat was zoek, na een dag weer geïnformeerd en apparaat was inmiddels gevonden en onderzocht, er moest een nieuw mainboard in werd me verteld en de onderdelen waren besteld. Al met al ben ik nu 4 maanden de bezitter van een C-7140 en heb er al bijna twee maanden van kunnen genieten.
Pluspunten
Als hij het doet is het wel een fijn apparaat wat aan de verwachting voldoet. Programeren en bedienen gaat goed en gemakkelijk.
Minpunten
Duurt wat lang voor hij is opgestart, en het volume reset zich steeds naar 50% ( default waarde )
Nieuw apparaat werkte niet ( alleen Nederland 1 was te zien ).
Vervolgens deze ook deze weer opgestuurd naar Selectro.
1) 2 apparaten defect
2) Selectro deugt niet, dat is wel duidelijk
Ik zou hier niet positief van kunnen worden, sterker nog, ik koop het niet. Over het algemeen vind ik toch dat Samsung spullen verre van degelijk zijn. Ik heb zelf een TV, is in 2 jaar tijd al 4x gerepareerd, nu is de garantieperiode verlopen en hou ik mijn hart vast.
Het beeld is overigens prachtig dus als het werkt, geniet er van en prijs je gelukkig.
Het zelfde geld voor Forums, mensen gaan er pas heen als ze een probleem hebben en zo lijkt het dat het grootste deel van de mensen problemen ervaren. Maar mensen gaan heus niet melden dat het prima werkt op een enkeling na.
Via SPDIF heb je hier namelijk geen last van.
Er zijn altijd een paar electronische apparaten die niet werken na ontvangst maar om dan gelijk de hele serie af te schrijven...
Ik ben zeer objectief over Samsung, ze maken ook wel eens producten waar ik zo mijn vraagtekens bij zet maar dit is zeker een perfecte tuner, voor een zeer lage prijs als ik het vergelijk met andere merken. Enige wat ik nog moet proberen is video's afspelen via USB, ik kan nog niet echt vinden welke formaten de samsung zal slikken....
Direct terug gebracht en een nieuwe gekregen die gelukkig wel werkt.