€ 737,99 bij bol Plaza

MSI MPG 271QRX QD-OLED Zwart Review

24 maart 2024, laatste update op 24 maart 2024, 97 views Rapporteer
Product gekocht 0

Ik was al langere tijd op zoek naar een 1440p OLED-scherm, en uiteindelijk besloten om voor deze te gaan. Ik kan weinig zinnigs zeggen over dit beeldscherm vergeleken met andere OLEDs op de markt, maar het is een enorme sprong voorwaarts vergeleken met m'n oude LCD scherm.

Uiteindelijk was het de geboden inbrand-garantie die me over de OLED-streep heeft getrokken. Als je net zoals ik OLED-curious bent, en je hebt het geld ervoor, dan is dit een relatief veilige eerste stap om te maken.

Pluspunten

• Uitstekend beeld
  • Hoge Refresh-rate
  • 3 jaar inbrand-garantie

Minpunten

• Prijzig

Snelle opsomming van de verschillen die ik in de ~2 weken na aankoop heb opgemerkt vergeleken met m'n oude beeldscherm:

-Kleuren zijn rijker. Lastig in tekst uit te leggen, maar ik zie kleurverschillen in spellen bij dingen waarvan ik zou zweren dat die voorheen een beetje dezelfde kleur hadden. Rood is rood, oranje is oranje, geel is geel. bij m'n LCD was het achteraf gezien eerder Rood is donker oranje, oranje is oranje, geel is licht oranje. En m'n oude beeldscherm stond naar mijn idee wel goed afgesteld.

-Je wordt een beetje panisch omdat het OLED is, dus elke keer als je langer dan een minuut van je beeldscherm loopt probeer je hem uit te zetten. En als je je beeldscherm uit zet dan doet 'ie een pixel refresh-iets en mag je hem eigenlijk een paar minuten niet aanzetten, omdat de OSD anders tegen je begint te mekkeren. Dus de eerste paar weken zit je af en toe naar een knipperend LED-lampje te kijken als je te snel thee hebt gezet.

- Dit is ook m'n eerste HDR beeldscherm, dus ik kan het nergens mee vergelijken, maar HDR is als je van dit beeldscherm uitgaat niet heel indrukwekkend. Er is een merkbaar verschil tussen SDR en HDR, maar het is niet zo dat je vlekken voor je ogen krijgt van ingame flashbangs.

Heb jij ook een MSI MPG 271QRX QD-OLED Zwart?