€ 318,22 bij Amazon.nl

Bose QuietComfort Ultra Headphones (Zwart) Review

TopsNL
20 maart 2024, laatste update op 20 maart 2024, 1.185 views Rapporteer Product gekocht

Bose QuietComfort Ultra Headphones (Zwart)

De Ultra is een mooie opvolger van de QC45. Elke generatie ziet een mooie uplift in de prestaties waarbij de Ultra wel echt hele goede noise canceling bezit.

Wonend aan een drukke straat is ANC voor mij belangrijker dan geluid kwaliteit en de Ultra doet dat bizar goed. Aanrader voor prestaties met geluid, ANC en batterij duur. Makkelijke bediening en omschakeling naar verschillende apparaten.

De enige hekelpunten zijn de hoge prijs en het feit dat je geen enkele kabel meegeleverd krijgt.

De langzame opstart tijd en overschakeling lijken opgelost te zijn, geen problemen mee zover.

Pluspunten

• Geluids kwaliteit erg goed
  • Noise cancelling nog beter dan voorgangers
  • Comfortabel
  • Multi point met makkelijke overschakeling
  • Batterij duur is prima

Minpunten

• Prijs
  • Geen enkele kabel meegeleverd

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het lastig vind om de Ultra te beoordelen.

De prijs is aan de hoge kant en je krijgt er geen laad of audio kabel bij wat ik persoonlijk vreemd vind voor de prijs klasse.

Qua comfort zit de Ultra bijna net zo goed als zijn voorgangers zonder te knellen op het hoofd. Maar de druk van de band op de oor schelpen is wat hoger waardoor de schelpen minder comfortabel aanvoelen. Dit neemt misschien over tijd wel wat af aangezien ik al een verschil merkte met gebruik op dag twee. De schelpen gaan goed over je oren en raken deze niet of in ieder geval niet vervelend aan.

Het geluid is erg goed. Bluetooth werkt uitstekend. En je hebt meerdere manieren om de Ultra te verbinden met verschillende apparaten. De eerste is met de bluetooth knop op de rechter schelp die bijzonder genoeg ook dienst doet als schakel in en uit en schakel tussen apparaten knop.

De andere knop zit wat hoger op de schelp en heeft ook drie verschillende klik varianten. Met een enkele klik gaat het geluid op pauze, met dubbel klik skip je een nummer en als je de knop inhoudt dan schakel je tussen ANC profielen.

ANC profielen kan je aanmaken met de Bose Music app en dit is ook de andere manier om met apparaten te verbinden. Om de Ultra in pairing te zetten is wat tricky omdat diezelfde knop het apparaat ook uitschakelt maar de app doet dit heel makkelijk. Met een druk op de plus in de app kan je meteen verbinden met iets anders.

De ANC profielen zijn ook redelijk simpel. Je kan de hoogte van ANC met een slider instellen en aangeven of je ruimtelijke audio aan of uit wilt hebben. Ik heb twee profielen namelijk ANC op zijn max. En volledig uit met toelating van geluid van buitenaf. Op deze manier lijkt het een beetje op de AirPods Pro met transparantie en ANC modus.

Ruimtelijk audio is mogelijk op de Ultra waarbij muziek in dezelfde richting blijft als je je hoofd draait maar ik vind dit zelf een beetje een gimmick. Als ik een product aantref die dit beschikbaar stelt zet ik het altijd uit. Dit meer omdat de audio kwaliteit verslechterd als het aan staat.

Volume aanpassen doet de Ultra ook op een andere manier namelijk met een voelbare lijn/slider op de rechter schelp waar je over heen wrijft om het volume aan te passen. Ik vind het persoonlijk erg fijn werken. Het is niet te gevoelig en voelt wat intuïtiever dan knoppen.

De ANC is echt uitstekend, nog beter dan de QC45. De eerste test die ik doe met een nieuwe ANC koptelefoon is de stofzuiger gebruiken. Met de Ultra op het hoofd en op middel volume midden in een nummer moest ik met de hand voelen aan de lucht afvoer om te kijken of de stofzuiger aan stond want ik hoorde hem totaal niet. Een redelijk test resultaat vond ik zelf. Als verdere test heb ik de Ultra verbonden met mijn Apple Tv en toen ik deze een aantal uren later af deed bleek er al uren geboord te worden in mijn gebouw maar ik merkte er niks van.

Als laatste test heb ik de Ultra verbonden aan een Schitt Hel DAC/AMP via kabel en het geluid is met een boost best indrukwekkend. Ik heb een open back Hifiman Arya planar magnetic en natuurlijk is open en closed back een groot verschil maar ik was redelijk onder de indruk hoe de Ultra zich kon meten met de Arya.

Bel kwaliteit doe ik niets mee maar toevallig werd ik tijdens gebruik van de Ultra gebeld en de andere persoon gaf geen klachten over de microfoon dus het lijkt relatief goed.

Batterij duur vond ik zelf redelijk goed. Na hem rond een uur of twee in de middag tot 100% opgeladen te hebben heb ik hem opgehad tot elf uur in de avond waar de Ultra nog 70% batterij had. Daar over gesproken heeft de Ultra nu dezelfde functie als de Sony namelijk bij het afzetten word je audio gepauzeerd. Mocht je de Ultra dan ook weg leggen gaat deze in stand-by tot je deze weer op zet.

Er is ook een functie om harde wind te dempen als je deze buiten gebruikt maar die heb ik niet getest omdat ik niet van plan ben om de Ultra mee naar buiten te nemen.

Al in al een prijzige maar wel erg prettig werkende koptelefoon met uitstekende ANC en goede geluid kwaliteit.

Mocht je op een plek wonen of werken met veel herrie dan moet je de Ultra echt even uitproberen.

Heb jij ook een Bose QuietComfort Ultra Headphones (Zwart)?

Bij die van mij zaten anders gewoon 2 kabels, usb c oplaad en audiokabel
Er worden wel degelijk 2 kabels meegeleverd. Heb je de jouwe 2ehands gekocht misschien?