Lenovo Legion Slim 5 16APH8 (82Y9008NMH) Review

Bastian1
19 maart 2024, laatste update op 19 maart 2024, 640 views Product gekocht

Lenovo Legion Slim 5 16APH8 (82Y9008NMH)

Erg snelle Laptop. Ik ben er erg tevreden over.

Het scherm is helder en scherp

De nieuwe games die ik wil spelen, doen het

Een extra 2TB ssd was zo ingebouwd
Ook de 2x 8GB sticks RAM vervangen door 2x 16GB sticks.
Je kan het blijkbaar uitbreiden tot 64 GB.

Lenovo heeft snel de touchpad gerepareerd, deze wiebelde

Tijdens stage hoef ik niet altijd de oplader meer mee te nemen.
De accuduur is prima bruikbaar voor een (klein) dagje browser en office

Een half jaar in gebruik nu en ik heb niks te klagen.
Een erg fijne laptop die er goed en voor mij rustig genoeg uitziet.

Pluspunten

• Snel
  • Goed scherm
  • Snelle service
  • Opslag gemakkelijk te upgraden
  • Games
  • Accuduur 6-10 uur - office batterysaver

Minpunten

• Weinig opslag

De laptop was eens in de aanbieding bij Bol voor €1380. Ik zag nieuwste specs en een RTX 4070 aan boord en heb deze dus gelijk gekocht. Ook heb ik een 2TB SSD Lexar (BBG) besteld die later kwam. Het werkte allemaal perfect. Ook iets later een setje 32gb RAM toegevoegd vanwege werk dat ik moest doen tijdens stage, maar dit leek mij in eerste instantie niet echt noodzakelijk.

Achteraf was de RAM dus wel nodig, maar dit is dus allemaal gemakkelijk te upgraden en de componenten zijn makkelijk te bereiken.

Ik had een model dat wiebelig was bij de touchpad. Gelijk in de eerste week heb ik contact opgenomen met Bol.com en die hebben alles verscheept naar Lenovo. Tussendoor foto's en updates gekregen van waar de laptop was en dit ging allemaal erg netjes.

Net over een week later de laptop weer terug gekregen en ze hebben de hele onderkant van de behuizing vervangen en het wiebelige trillende touchpad is een stuk minder tot niet. Voor de rest voelt de laptop stevig aan, typt fijn en slechts een beetje flex. Ik kan me er niet meer aan storen.

Accuduur is prime, ik haal met simpel office werk en wat browsen gemakkelijk 8 uur en komt slechts soms een uurtje tijd te kort. meestal omdat het scherm wat herder brand dan nodig is.
Dit is allemaal met battery saver aan en qua snelheid lijk je vrijwel niets in te leveren op kantoor.

Cyberpunk 2077 draait deze gemakkelijk, aanbevolen waren vrij hoge settings met beetje raytracing.
Ik heb nog niet zo fanatiek achter games gezeten omdat ik al de hele dag naar dit scherm kijk, maar alles lijkt het naar behoren goed te doen.

Nu heb ik de laptop dus alweer een half jaar in gebruik. Ik kan hem aanraden.
Hou rekening met de wat beperkte opslag capaciteit van dit model, maar dit valt dus achteraf goed te upgraden. Als je toevallig een model hebt dat wat wiebelig aanvoelt, Lenovo behandelde dit voor mij binnen de garantie erg netjes en vlug.

Heb jij ook een Lenovo Legion Slim 5 16APH8 (82Y9008NMH)?

Vraag & Aanbod