€ 509,- bij Amazon.com.be

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6 Review

niceman12
17 maart 2024, laatste update op 17 maart 2024, 245 views Product gekocht

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Zeer snelle kaart die met veel moderne spellen goed in de buurt komt van 4K-High gaming op 60fps. Met FSR haal je dat al helemaal, wat deze kaart perfect maakt voor 4k-60fps of 1440P-144fps.
Komend van een 1070ti is dit een drastische verbetering.
Vrijwel onhoorbaar als hij niet volledig onder load staat.

Pluspunten

• Dikke koeler
  • Zeer goede prestaties
  • Stil

Minpunten

• Forse afmeting, past net

Na 5,5 jaar trouwe dienst van mijn 1070ti heb ik naar deze " beefcake" geupgraded.

Met een 4K monitor is dit een verademing, het is nu eindelijk weer alles op native resolution en settings op High-Max.

Ik had met deze prestaties ook een stuk meer geluid verwacht, maar dit is niet het geval. In veel gevallen waar hij niet op 100% hoeft te werken is hij onhoorbaar. Mag ook wel met al die koeling aan boord, als je hem in je handen hebt is de grootte van de koeler best indrukwekkend.

Heb jij ook een ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6?

Hoi @niceman12, vraagje: wat voor kast gebruik je waar de 7800 xt in hangt en wat is de rest van je configuratie? :)
Hallo,

Ik heb een fractal design focus G als kast, daarin heb ik nog 5 cm over tot de fans aan de voorkant.
Verder is het een ryzen 7 7700x en een 32Gb 6000mhz setje RAM.
Dank voor reactie! Mijn kast heeft 1mm meer ruimte voor een gpu dan jouw kast. Dus ik denk dat ik mooi voor deze gpu ga. Dank! :)
Welke voeding heb je trouwens? Ik heb sinds gister dezelfde videokaart in mijn build, maar echt last van coil whine.
Vervelend dat je coilwhine hebt. Ik heb zelf niet de beste oren en heb mijn desktop onder bureau staan, maar ik hoor dat zelf niet.

Ik heb de seasonic focus gx-750w
Hoi Niceman12
ik had ook een vraag welke monitor heb je
en welke games speel je
Hi Goldberg,

ik heb een 49 inch Sony 4K HDR tv als “monitor”.

Ik speel nu vooral red dead 2 en cyberpunk. Al moet ik er wel bij zeggen dat native 4K in de meeste gevallen gewoon 60fps oplevert, maar in de wat intensievere gebieden waar je later komt hij soms wel naar de 53 zakt. Dus of FSR aanzetten waar mogelijk, of leven met een tijdelijk iets lagere framerate.