Unboxing & Impressie
De GX III 850W is een prijzige voeding, maar qua specs sluit hij redelijk aan bij wat vergelijkbare ATX 3.0 kosten. Voor dat geld krijg je vervolgens wel een semi-passieve ATX 3.0 voeding met 10 jaar garantie. Onder de 40% load werkt deze voeding passief, wat een grote uitkomst kan zijn voor degenen die een stille PC belangrijk vinden.
Hoewel dit een "80+ Gold" voeding is, is deze voeding in lagere loads zelfs Platinum of Titanium rated! Ik had hier mijn twijfels bij, maar ook Tweaktown
bevestigt dit in hun review. Als jij dus iemand bent met efficiente PC-onderdelen, dan is deze "overspecced" voeding wellicht de perfect & efficiëntste optie! Dit is ook nog eens getest in 115v, dus met onze 230V is dit nóg efficienter!
:strip_exif()/m/531258/1RLAWse7G1aYo4zNy6sqzuYjuJx9sJU86aMRmgPkpRlTEQ86UR.jpeg?f=620xauto)
:strip_exif()/m/531258/1RLAWtYbB75ovpnD5QWuDchyJRxHN52a5Ehk2VMSDXFkpDY3MJ.jpeg?f=620xauto)
:strip_exif()/m/531258/1RLAWt8KbzTRERs1hQeTUIcRigfI2PT8aIjgKbCwQUJULW0tCx.jpeg?f=620xauto)
:strip_exif()/m/531258/1RLAWuwBsCxJa94xeOVp2J9zIRyOEoV0nhuXcjezIopCeu3aPN.jpeg?f=620xauto)
:strip_exif()/m/531258/1RLAWuHWjQ0WmhYKri4etmsALJpGTrrdztbfChdIKlKqmVPekm.jpeg?f=620xauto)
Cooler Master levert een groot aanbod aan kabels, en ben blij dat ze de 8-in PCIe kabels allemaal als losse kabels leveren: dus 3x 6+2-pin aparte kabels i.p.v. dat je 'gespleten 8+8' kabels krijgt wat niet aan te raden is voor stevig gebruik: dit geven ze ook op de voorpagina van de 'handleiding' aan, wat ik een mooie toevoeging vond:
Dit is de lijst aan kabels die Cooler master meelevert:
- 1x Moederbord 24-pin
- 1x CPU EPS12V 4+4-pin
- 1x CPU EPS12V 8-pin
- 3x (GPU) PCIe 8-pin
- 1x (GPU) 12VHPWR 12+4-pin +90 graden adapter
- 2x SATA (4 aansluitingen per kabel)
De kabels zijn wel wat 'saai'. Allemaal zijn ze zonder sleeve, en dus gewoon standaard zwarte kabels.
Bouwproces
Er is voor het inbouwen van deze voeding niet veel noemenswaardig naast wat je in de doos krijgt geleverd. Het enige 'probleem' waar ik tegenaan ben gelopen, is dat de CPU stroomkabel wat kort is voor grotere kasten (Lian Li Lancool 216 in mijn geval) om de kabel mooi via de randen van de PC weg te werken - en dit was nog wel terwijl de CPU-kabel het dichtstbij de rand zat:
Tot nu toe heeft, tijdens het dagelijks gebruik van de PC (zonder gaming), de ventilator nog nooit aangestaan. Dit is zeker indrukwekkend van Cooler Master, en snap dat dit veel toegevoegde kan waarde kan hebben voor potentiële kopers.