€ 86,99 bij bol

JBL Live Pro 2TWS (Zwart) Review

15 maart 2024, laatste update op 15 maart 2024, 3.051 views Rapporteer

Of ik ze kan aanraden, hangt af van waarvoor je ze gaat gebruiken. Zie toelichting hieronder.

Pluspunten

• Pasvorm*
  • Batterijleven
  • Schakelen tussen tel en computer

Minpunten

• Belkwaliteit

3 van 5 sterren (Voldoende)
In deze review zal ik de JBL Live Pro 2 vooral vergelijken met mijn Samsung Galaxy Buds2.

Pasvorm
Ik heb bij de plus- en minpunten 'pasvorm' met een * erbij gezet omdat er een belangrijke kanttekening bij geplaatst moet worden. De pasvorm is zeker beter dan die van de Buds2, maar helaas niet goed genoeg. Ze zijn zeker comfortabeler en je kunt ze makkelijker goed in het oor krijgen, maar toch blijven ze bij mij niet goed zitten als ik een gesprek voer. Dat vond ik teleurstellend.

Geluidskwaliteit
Het geluid is prima, maar de Buds2 klinkt helderder en dus voor mij mooier.

Belkwaliteit
Helaas is de belkwaliteit niet goed genoeg, of ik moet eigenlijk zeggen onacceptabel, want dit is de voornaamste reden waarom ik ze niet zal houden. En dat terwijl ik op YouTube verschillende opnames van deze JBL heb gehoord en heb vergeleken met andere draadloze oortjes. Ik heb zelf ook opnames gemaakt en van alles en nog wat met de instellingen geprobeerd, en ook vergeleken met de Buds2, maar ik vind de manier waarop de JBL omgaat met ruis- en geluidsonderdrukking tijdens bellen en opnames niet prettig om te horen. De Buds2 klinken veel beter op dit gebied, alleen is het volume daarvan weer veel te laag.

Bewaardoosje/Case
De case van de JBL is minder stevig dan die van de Buds2. Ik heb meer vertrouwen in de case van de Buds2 in termen van duurzaamheid dan die van de JBL. Maar dat gezegd hebbende, de case van de JBL is verder goed genoeg.

Windows
Over het gebruik van deze JBL oortjes op Windows ben ik positief. Er is geen app voor Windows, maar die heb je niet nodig. Tip: de app van JBL op je telefoon heeft invloed op de oortjes als ze verbonden zijn met de computer. Bijvoorbeeld, als je op je computer muziek aan het luisteren bent maar je wilt de EQ aanpassen, dan doe je dat via de app op je telefoon. Wat ook werkt is het verlagen van latency/vertraging op deze manier. Dan zet je het van Audio naar Video in de instellingen. Heel prettig hoe dit werkt. Natuurlijk, mooier is als je dit op de computer kunt regelen zonder telefoon, maar het werkt wel. En dat terwijl de Buds2 wel een app heeft voor Windows maar de Gaming mode (zoals Samsung het noemt) niet ondersteunt. En dat is spijtig. Dus op de computer zijn beeld en geluid helaas niet synchroon met de Buds2.

Wat overigens niet goed genoeg is, is het bellen via Windows. Mijn gesprekspartner kon mij niet goed horen, en dat terwijl ik alle volumes op 100% had staan.

Als je wilt schakelen tussen je Android telefoon en je Windows computer, dan gaat dat heel fijn. Je speelt gewoon media af en voilà, hij switched.

Meer tips: bij het eerste gebruik kan het zijn dat je de JBL app op je tel moet herstarten na koppelen en dergelijke. En als je hem wilt koppelen met Windows dan zal je bluetooth op je tel waarschijnlijk even moeten uitschakelen.

Eigenlijk wil ik deze JBL-oortjes 4 sterren geven, maar omdat ik ze niet ga houden vanwege deels de pasvorm en de belkwaliteit, moet ik er een ster vanaf halen.

Heb jij ook een JBL Live Pro 2TWS (Zwart)?

Mooie review!
Ik ben al tijden op zoek naar een setje mooie in ears waar je ook goed (en comfortabel) mee te verstaan bent voor de ontvangende kant. Jij vind deze dus tegenvallen ondanks de reviews die de microfoon van deze oordopjes juist prijzen. Heb je uiteindelijk iets gekocht waar mee je wel tevreden over de microfoonprestaties bent?
Hi, dank voor je bericht! Ik heb de zoektocht naar vervangende oortjes nog altijd opgeschort. Het liefst wilde ik draadloze oortjes die ik ook goed op Windows kon gebruiken voor voicechats, maar ik vrees dat dat niet gaat lukken. Je hebt al snel een 'gewone' headset nodig of een externe microfoon.

De Buds2 heb ik nog steeds, maar ik gebruik ze heel weinig. Deze wil ik uiteindelijk wel vervangen. Daarbij is het belangrijk dat ze goed blijven zitten tijdens het voeren van gesprekken. Een pluspunt (al is het geen must meer) zou zijn dat ik ze op Windows kan gebruiken bij het kijken van video’s; beeld en geluid moeten dan dus synchroon zijn.

Dank voor je interesse en succes met jouw zoektocht. Het komt er al gauw op neer dat je ze in de praktijk zelf moet testen. Je kunt helaas niet altijd afgaan op wat anderen schrijven; ervaringen kunnen enorm verschillen.
Nog bedankt voor dit antwoord en toevoeging op je review!

Ik heb uiteindelijk ook nog steeds niks gekocht, er lijkt op dit moment nog niks te zijn waar mensen het unaniem over eens zijn dat de gesprekskwaliteit net zo goed is als een telefoon rechtstreeks aan je oor.
Graag gedaan. Ik ben er zelf niet meer mee bezig geweest, maar hopelijk vinden we beiden uiteindelijk oortjes waar we tevreden over kunnen zijn!