Athom Homey Pro (Early 2019) Review

13 maart 2024, laatste update op 13 maart 2024, 97 views Rapporteer
Product gekocht 0

De Homey is zeer veelzijdig en is ook door een niet programmeur goed in te stellen en als je meer ervaring hebt dan is het absoluut 5 sterren waardig. Waarom dan slechts 1 ster. De stabiliteit van de apps is ver beneden de maat.

Pluspunten

• Veel protocollen beschibaar
  • Uitgebreide scène mogelijk
  • Spraak commando's via Google

Minpunten

• ZigBee instabiel
  • Afhankelijk van Community voor functionaliteit
  • Duur

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Regelmatig soms zelfs een aantal keer per dag zijn alle zigbee units offline en de enige mogelijkheid om het weer werkend te krijgen is een complete reset van de zigbee app of een volledige herinstallatie van Back-up. Het een voor een activeren van de verschillende units zodat alles weer werkt. Vanuit Athom (Homey) wordt er gewezen naar de app ontwikkelaar de app ontwikkelaar wijst richting Athom en ik als gebruiker heb het probleem wat zo niet wordt opgelost. Inmiddels diverse items overgezet op een andere hub deze heeft nog nooit een downtime gehad en bovendien is elke unit te gebruiken ook die niet op de Homey herkend wordt. De concurrerende unit herkent zelf het type. Ik zou helemaal overgaan als ze dezelfde mogelijkheden zouden hebben. ZigBee is een van de meest gebruikte protocollen en die laten ze afhankelijk zijn van de community met de instabiliteit en bij beide partijen die geen verantwoordelijkheid nemen. Zou ik Homey adviseren zou ik momenteel mijn bedenkingen hebben en dus investeer ik ook niet in de nieuwste versie. Mijn ervaring is niet gebaseerd op de laatste week maar over een periode van 3 jaar.

Heb jij ook een Athom Homey Pro (Early 2019)?