MSI MPG GUNGNIR 300R AIRFLOW Review
13 maart 2024, laatste update op 13 maart 2024, 187 views
Rapporteer
Product gekocht
Mooi, robust design, met veel ruimte voor airflow en inbouw.
Pluspunten
- Hoge kwaliteit, robuust gebouwd
- Veel bruikbare ruimte
- Goede airflow
- 4 fans meegeleverd
Ik heb de MSI MPG GUNGNIR 300R AIRFLOW - Midtowermodel ATX zwart gekocht voor mijn zelfbouw PC met een i9 processor en een 4090 videokaart. Ik zocht naar een case met veel ruimte voor luchtstroming, omdat deze onderdelen zeer warm kunnen worden. Ik ben zeer tevreden met mijn aankoop, want deze case heeft alles wat ik nodig had en meer.
Ten eerste was het heel eenvoudig om alles in te bouwen en de kabels netjes weg te werken, dankzij de grote ruimte en het slimme ontwerp. Ik kon ook mijn videokaart verticaal plaatsen, los van het moederbord, waardoor er nog meer ruimte was voor airflow en koeling. Dit vind ik een groot pluspunt, want het ziet er ook nog eens cool uit.
Ten tweede was ik blij verrast dat de case al standaard geleverd werd met vier ventilatoren, terwijl de meeste behuizingen er maar twee of drie hebben. De ventilatoren zijn ook voorzien van ARGB verlichting, die ik kan aansturen met een knop op de voorkant van de case. Daar zitten ook meer aansluitingen dan gebruikelijk, zoals twee USB 3.2 Gen 1 Type-A, een USB 3.2 Gen 2x2 Type-C, en een audio-in en -out.
Ten derde heeft de case een mooie mesh bovenkant, die voor nog meer ventilatie zorgt. Daaronder had ik genoeg ruimte voor een grote waterkoeler, in mijn geval de ARCTIC Liquid Freezer III 360. Deze houdt mijn processor lekker koel, zelfs onder zware belasting. De case heeft ook ruimte voor twee 360mm radiatoren, aan de voorkant en de bovenkant, voor een optimale koeling.
Ten slotte vind ik de case zeer stevig en robuust, met een luxe uitstraling. De case is gemaakt van staal en heeft een gehard glazen zijpaneel, dat makkelijk te openen is met één schroefje. Het uiterlijk was voor mij niet echt belangrijk, maar ik ben er toch van onder de indruk. Veel cases hebben tegenwoordig drie led fans aan de voorkant, met vaak tempered glass of mesh, maar deze behuizing geeft daar zijn eigen draai aan, waardoor hij zich onderscheidt.
Ik kan deze case van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een ruime, koele en stijlvolle behuizing voor een zelfbouw PC. De prijs is ook zeer aantrekkelijk, zeker voor wat je krijgt. Niet twijfelen, maar kopen!