MSI MPG 271QRX QD-OLED Zwart Review
13 maart 2024, laatste update op 13 maart 2024, 128 views
Rapporteer
Product gekocht
Geweldige monitor, zorg er alleen wel voor dat je zelf de inbrand mitigerende functies aanzet als je hem uit de doos hebt gehaald!
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- 360hrz
- Response Time / Low Latency
Minpunten
- Inbrand mitigerende functies niet bij default aangezet
Na jarenlang wachten heb ik eindelijk de sprong gemaakt om een oled monitor te kopen, en wat ben ik blij dat ik hier ook mee heb gewacht, want nu is inmiddels QD-oled op de markt!
Voor het gamen is deze monitor simpelweg geweldig. Als je door Night City loopt in Cyberpunk 2077 word je vrijwel verblind als je vanuit een donker steegje de zon weer ziet schijnen. Ondanks mijn enthusiasme had ik echt niet gedacht dat het verschil in contrast zo'n geweldige en immersive ervaring zou brengen, maar ik kan nu echt niet meer terug, en kan niet wachten om mijn favoriete games weer helemaal opnieuw te spelen!
Ten opzichte van mijn peperdude Nano-IPS monitor die ik hiervoor had, (nu gebruikt als tweede monitor), voelt het gamen heerlijk soepel ondanks de lage framerates die ik behaal in Cyberpunk 2077. Dankzij de low response times van de MSI 271QRX voelt 60-70fps aan alsof je eigeinlijk een veel hogere framerate behaald. (in iedergeval voelt dat zo voor mijzelf)
Maar de hoge contrasten die je met oled kan behalen met beide films en games blijft mijn favoriete aspect aan de monitor. Zelfs oudere content heeft een extra laagje kwailiteit nu dat zwart ook echt zwart is, in plaats van grijs...
Zelf ben ik ook niet bang voor inbranden. De technologie is er zeker nogsteeds gevoelig voor, maar met matig gebruik zal dit echter niet voorkomen.
Het enigste minpunt aan de monitor vind ikzelf dat de Inbrand mitigerende funcities allemaal uit stonden toen ik mijn monitor voor het eerst aan deed. Deze moeten wat mij betreft allemaal aan staan als iemand deze monitor heeft gekocht, en dat iemand bij voorbehoud ze uit kan zetten als hij/zij dat graag zou willen. De meeste mensen die ik persoonlijk ken zouden nooit in de settings kijken, laat staan dat ze de refresh-rate in het Nvidia control panel aanpassen. Dat had MSI ook beter kunnen weten. Ook stond de brightness op 100%, en zou het beter zijn als daar ook iets over gezegd word tegen de gemiddelde consument, dat deze misschien toch beter richting de 50% gezet kan worden voor het behoud van het scherm.
Maar naast die piepkleine puntjes is en blijft dit een van de beste monitors die je momenteel verkrijgen kan! De diepe rijke kleuren gepaard met het hoge contrast, low latency, en de maximum 360hrz refresh-rate maken deze monitor simpelweg subliem, en is het echt iets waar ikzelf nog jarenlang veel plezier van zal beleven!