€ 599,- bij Smits Arnhem

SVS SB-1000 (Zwart) Review

12 maart 2024, laatste update op 12 maart 2024, 263 views Rapporteer

Als vervanger gekocht voor mijn zelfbouw 10 inch closed subwoofer.
Deze kast met 12 inch subwoofer is slechts iets groter dan mijn zelfbouw subwoofer maar weegt de helft. Niet dat de bouw kwaliteit slecht is, zeker niet.

Waar mijn oude subwoofer erg punchie was en soms erg hard dreunde is deze een stuk subtieler. Hij kan wel hard en dreunend ingesteld worden maar ik vinf de sub dan te aanwezig en niet natuurlijk klinken.

Als tip zou ik zeker op youtube kijken naar de verschillende tests van subwoofers, deze komt er vaak erg goed uit en is zeker geen miskoop.

Pluspunten

• Diepe bas
  • Bouwkwaliteit
  • Natuurlijke bas

Minpunten

• Had meer punch verwacht

Ik heb de voetjes die meegeleverd worden vervangen door de SVS Soundpath voetjes.
Dit zijn (dure) rubber voeten maar zorgen er wel voor dat niet de hele kamer meedreunt op de bass, voor mij (en de buren) een aanrader.
Deze voetjes zijn ook de reden dat deze sub minder dreunt dan mijn vorige sub die met spikes op een harde vloer stond.

De sub kan diep (24Hz) maar zal niet zo zoveel punch geven als een ported sub, ik zoek dat ook niet maar als je dat echt wil voelen moet je denk ik wel naar een ported sub. De sub is snel en bij muziek perfect, bij films vind ik hem prettig zonder dat hij afleid door te veel bas.

Er zijn goede filmpjes te vinden over de setup van zowel de sub als je receiver.
Die van mij (Denon x2700h) maakt van mijn front en rear speakers standaard "groot" terwijl dit afgeraden wordt als je een subwoofer gebruikt.
Ik heb hiermee getest en bij mij helpt het enorm door de speakers op "klein" te zetten, de sub vult deze speakers nu veel beter aan.

Heb jij ook een SVS SB-1000 (Zwart)?