€ 29,95 bij Hardware-Experts

Cooler Master MasterFan SF120M ARGB, 120mm Review

7 maart 2024, laatste update op 22 september 2024, 143 views Rapporteer
Product gekocht 0

De SF120M ARGB biedt stille prestaties en mooie RGB-verlichting, maar slechte duurzaamheid door dunne bekabeling en breekbare stekkers. Niet kopen.

Pluspunten

• Uiterst stille ventilator
  • Dual-ball bearing.
  • Bijzonder uiterlijk aspect.
  • Hardware-matige schakelaar om max-RPM in te stellen (Low/Medium/High)
  • Innovatief.

Minpunten

• Naar mijn persoonlijke mening te korte bekabeling.
  • Sluit totaal niet aan op radiatorren.
  • Breekbare stekkers

1 van 5 sterren (Waardeloos)
UPDATE 22-09-2024: De SF120M ARGB ventilator lijkt in eerste instantie een goede keuze voor stille prestaties en indrukwekkende RGB-verlichting, maar ik raad sterk af om deze fan te kopen. De duurzaamheid op de lange termijn is namelijk zeer slecht. De ARGB-bekabeling is veel te dun, wat leidt tot snelle slijtage en zelfs afbreken van de stekkers. Dit maakt de ventilator onbetrouwbaar en zorgt ervoor dat hij niet geschikt is voor langdurig gebruik. Inmiddels werkt de RGB van 6 van 7 fans niet meer terwijl er geen sprake was van overmatige kracht of onzorgvuldigheid in het kabelbeheer.

_______________________________________________________________________________

De SF120M ARGB is een uiterst stille ventilator op de lage en midden (1000-1200) RPM, normaliter draai ik mijn ventilatoren zo laag als mogelijk voor de meest stille werking, echter heb ik geen enkel bezwaar de SF120M ventilatoren wat hoger te laten draaien gezien de blijvende stille werking.

Liefhebbers van RGB zal de SF120M ARGB zeker aanspreken. Met bijna volledig aanpasbare RGB-verlichtingseffecten die kunnen worden gesynchroniseerd met andere componenten via moederbordsoftware, voegt deze ventilator een opvallend visueel element toe aan mijn PC-build.. Rond de motor zijn ook leds aanwezig deze branden alleen wit licht en schijnen feller wanneer het RPM hoger is. Deze leds worden via de PWM van stroom voorzien.

Nadelen aan de ventilator is de korte PWM & RGB bekabeling, had langer gemogen. Tevens is de fan niet geschikt voor radiatoren, de behuizing sluit totaal niet aan waardoor een hoop lucht ontsnapt. Neemt niet weg; ideaal als behuizingventilatoren

Heb jij ook een Cooler Master MasterFan SF120M ARGB, 120mm?