Motorola Edge 40 Neo Zwart Review
De Motorola Edge 40 Neo is een uistekende telefoon die voor de prijs heel veel dingen goed doet.
De telefoon werkt prettig en vlot, heeft een mooi scherm en maakt prima plaatjes. Batterijduur is een verbeterpunt, maar ook zeker geen deal-breaker.
Voor veel mensen zou dit een uitstekende telefoon zijn voor dagelijks gebruik.
Pluspunten
- Prachtig scherm
- Motorola's versie van Android is top
Minpunten
- Batterijduur kan net wat beter
De Motorola Edge 40 Neo is een hele prettige telefoon gericht op het middensegment.
Ik heb deze telefoon gekocht om naast mijn eigen Zenfone 9 te gebruiken als werktelefoon en zal dus voornamelijk worden gebruikt om te appen en bellen.
Eerste indruk is zeer goed. De Edge 40 neo ziet er top uit en voelt ondanks de plastic constructie zeer degelijk aan. Je lijkt zeker waar voor je geld te krijgen.
Er zit een prachtig curved OLED scherm op die tot maarliefst 144hz kan. Het display is scherp, heeft een uistekende kleurenweergave en heeft een behoorlijk hoge maximale helderheid. Voor een telefoon van deze prijs is dit zeker niet slecht!
Ook de cameras zijn verrassend goed. De Edge 40 Neo maakt echt prima plaatjes, met goede scherpte en vrij realistische kleuren. Het is natuurlijk geen Iphone van 3x zo duur, maar de Edge 40 Neo staat toch zeker z'n mannetje.
Motorola gebruikt ook een hele prettige versie van Android, die behoorlijk stock lijkt. Er zijn hier en daar wel wat handige foefjes toegevoegd en ja, er staat een kleine hoeveelheid bloatware op, maar dit kan gewoon verwijderd worden. Ben er erg tevreden mee. De software werkt met je mee, in plaats van tegen, zoals op mijn vorige werktelefoon (Samsung).
Gebruik gaat erg vlot en soepel, mede dank aan de uitstekende processor en maarliefst 12GB aan werkgeheugen. De CPU, een Dimensity 7030, is voor mij vrij onbekend, maar gaat als een trein. Er zit echt meer dan genoeg snelheid in, en tenzij je een echte power-user bent zal die dan ook zeker snel genoeg zijn voor de meesten.
De batterij(duur) is naar mijn mening simpelweg ok. Het is wel een joekel met een capaciteit van 5000mAh. Helaas gaat ie toch redelijk snel leeg. De instellingen app laat ook zien dat er merkwaardig veel energie opgevreten wordt door het ''Mobiel Netwerk''. Wat de telefoon dan precies aan het doen is dat dit zo veel energie gebruikt weet ik ook niet. Daarnaast gebruikt het mooie scherm ook veel energie, al is dit wel te verwachten. Wellicht dat Motorola dit in de toekomst nog kan verbeteren met een software update?
De accu laadt in ieder geval wel snel op, want er wordt een 68 watt lader meegeleverd. Anno 2024 is helemaal top.
Voor de rest valt er eigenlijk niet zo gek veel over te zeggen. De Edge 40 Neo is eigenlijk een hele onmerkwaardige telefoon, wat overigens helemaal geen minpunt is. Wat ie doet, doet ie behoorlijk goed.
En zeker als je de behoorlijk aantrekkelijke prijs erbij pakt maakt dit de Edge 40 Neo toch een wel een hele mooie deal.
Ik denk dan ook dat de meeste mensen die gewoon een goede, simepele en betrouwbare telefoon willen, en daar niet te veel voor willen betalen, heel blij zullen zijn met de Motorola Edge 40 Neo.