€ 192,18 bij Amazon.nl

Sony WF-1000XM5 (Zwart) Review

6 maart 2024, laatste update op 7 maart 2024, 1.991 views Rapporteer
Product gekocht 0

Ik heb het idee dat ik in de maling word genomen ofzo. Dit kan toch niet?

Pluspunten

• Soms: de ruisonderdrukking.

Minpunten

• Passen ABSOLUUT niet.
  • Geen "probeer" optie.
  • Meegeleverde doppen ongeschikt.
  • Buds verdwijnen geheel in oorkanaal.
  • Dopjes raken los IN oor.

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Alle reviews gelezen. Zelfs eerst een setje "in-ears" gekocht bij Ali om te proberen. €275 euro bij elkaar gesprokkeld en Sony's gekocht. Wat een sukkel ben ik. De app is gemaakt in 1999 en dat zie je. Maar dat is nog het minste. De linker bud krijg ik met wat gefrummel en een dop "M" nog wel in mijn oor. Rechts is volkomen onmogelijk. Alle doppen geprobeerd. 2 doppen kwijt geraakt in mijn oor en met pincet er weer uit moeten vissen. De L werkt. Eén keer. En daarna is het me niet meer gelukt om de buds "luchtdicht" te krijgen. Bloed uit mijn oor van het aanduwen, een gescheurd oorlelletje van het open trekken van de oorgang. Niets helpt. Niets lukt. Die buds gaan er niet in. De doppen zijn ondertussen gescheurd, want die kwaliteit laat ook al zwaar te wensen over. http://www.novw.nl/tweakers/sony1.jpg en dat na 10 uur proberen deze ondingen in mijn oor te rammen http://www.novw.nl/tweakers/sony2.jpg http://www.novw.nl/tweakers/sony3.jpg

En retourneren kan niet. Want "hygiëne artikel". Ik voel me echt compleet, totaal en volledig opgelicht door dit hele concept van een koptelefoon in je oor.

(edit : zoals terecht opgemerkt, de doppen kosten €275 en geen €375. De foto is wel degelijk dan één van de opzet-rubbers)

Heb jij ook een Sony WF-1000XM5 (Zwart)?

375 euro voor dopjes die €250 kosten? Er klopt echt helemaal niets van je verhaal. De foto is ook onzin.
Je hebt volkomen gelijk. Tweehonderd 75. Mea culpa Voor de dikke vingers. Ik zal morgen de case en de doppen inclusief scheuren, gaten en schade fotograveren.
Maar heb je dan helemaal geen reviews gelezen voor je deze kocht? Dat deze earbuds met foam opzetjes komen die veel mensen slecht bevallen, is toch wel bekend. Ze dermate je oren in rammen is nooit goed, en dat ze die niet terug nemen na zulk gebruik is ook wel te begrijpen.

Je kunt veel beter wat goedkope dopjes kopen en die uitproberen. Soundcore heeft goede mogelijkheden, zoals de Liberty 4NC en de A40.
Waar heb je ze gekocht? Ik had ze ook gekocht en zaten inderdaad voor geen meter. Veel minder comfortabel dan AirPod Pro’s. Kon bij Amazon ze wel gewoon terug sturen en geld terug krijgen. Ik zie ze ook bij Coolblue soms als twee kans, dus daar lijkt het ook dat je ze kan terug sturen.
MediaMarkt. Brick 'n mortar winkel dus. En dan heb je 0 kopersbescherming in dit , hygiëne, geval. Snap ik ook. Een gebruikte onderbroek is ook niet lekker om te gaan ruilen, maar ik mis de expliciete waarschuwing tegen dit soort doppen en een proef-optie. Dus een dummy die exact hetzelfde is als de echte doppen voor 2 tientjes ofzo die je kan proberen en wegmikken als het niet lukt. Had mij €250 euro bespaard...
Vreemde zaak. Met oordopjes heb ik eveneens niet zo'n beste relatie. Dus naar MM om daar even te proberen voor aankoop. Maar dat kan niet, want hygiëne artikel. Teamleider erbij, of ik de demo dopjes kon testen? Dat was niet nodig, want ik kon ze gewoon vrijelijk proberen en binnen x weken terugbrengen. Beetje duffe optie, want dan gaan ze alsnog de vuilnisbak in.
Toch maar gekocht (veel goedkopere set van Fresh n Rebel), direct na de kassa in de servicehoek even getets, zat niet lekker en direct weer terug gebracht. Kon gewoon bij MM Maastricht.
Vraag: moet je die foam oordopjes niet eerst even compacter maken door ze tussen duim en wijsvinger te rollen. Daarna in je oor doen. En dan zetten ze uit, zodat ze je gehoorgang afsluiten. (zoals bij die gele heriestoppers)

Voor mijn 4's heb ik overigens siliconen dopjes gekocht.
Apart verhaal dit.. je kunt ze altijd wel terug brengen. Moeten ze aannemen.

Je gaat dingen toch niet in je oor rammen? Ik zou er persoonlijk wel rubberen dopjes opzetten